İmarzede'nin umudu yeni hükümet mi?

İmar Bankası'ndan Hazine bonosu satışı adı altında toplanan tutarların ödenmesini öngören kanun tasarısı, 24 Mayıs'ta kabul edildi ancak kanunun uygulanması için Bakanlar Kurulu'nun karar alması gerekiyor.

İmarzede'nin umudu yeni hükümet mi?
İmarzede'nin umudu yeni hükümet mi?
GİRİŞ 06.07.2007 11:29 GÜNCELLEME 06.07.2007 11:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM'de Mayıs ayında kabul edilen ve Hazine bonosu satışı adı altında toplanan tutarların ödenmesini öngören kanunla umutlanan imarzedeler, 1.5 aydır Bakanlar Kurulu'nun karar almasını bekliyor. Çünkü 24 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanarak yayınlanan yasaya göre, ödeme yapılacak hak sahiplerinden talep toplanması, talep toplamanın şekli ve süresine ilişkin usul ve esasların, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesi gerekiyor.

UMUTLAR 9 TEMMUZ'DA
Ancak Bakanlar Kurulu, yasanın çıktığı tarihten bu yana yasanın uygulamasına ilişkin henüz bir çalışma yapmadı. Bu dönemde Bakanlar Kurulu toplantıları iki kez iptal edilirkerken, 9 Temmuz Pazartesi günü yapılacak toplantının gündeminde de İmarzede yasasının uygulanmasına yönelik bir madde görünmüyor. Pazartesi günü yapılacak toplantıda son dönemde artan terör olaylarına karşı alınacak önlemler, Meclis'in toplantıya çağırılması ve kuraklık konusunun ele alınması bekleniyor.

YENİ HÜKÜMETE Mİ KALACAK?
Konunun Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu gündemine alınması, 4.5 yıldır bekleyen imarzedeler için çok önemli. Çünkü Bakanlar Kurulu'ndan karar çıktıktan sonra bile ödemenin yapılması yaklaşık iki ayı bulacak. Hükümet'in seçim öncesi yapacağı son toplantılarda konuyu gündeme almaması durumunda, İmarzede yasasının uygulamasına ilişkin karar, yeni kurulacak hükümete kalacak. Bu da imarzedelerin bugünden itibaren en az dört ay daha beklemeleri anlamına geliyor.

ETİNİ SATANLAR VAR
Ancak artık bekleyecek tahammülü kalmayan bonozedeler bu duruma dikkat çekmek amacıyla bir kez daha eylem yapmaya hazırlanıyor. Gazeteport.com'un konuya ilişkin görüşlerine başvurduğu İstanbul Banka Mağdurları Derneği Başkanı Cem Yurtsever, bu aşamaya gelene kadar birçok mağdurun çok zor durumda kaldığını hatırlattı. Bir mağdurun kendisini asmaya kalktığını, bir başka mağdurun da İzmir’de intihar ettiğini anlatan Yurtsever, imarzedelerin artık dayanacak gücü kalmadığını vurguladı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sorunun sosyal boyutunun, artık ekonomik boyutun çok önüne geçtiğini anlattığını dile getiren Yurtsever, 'Mağdurların arasında etini satanlar var' diye konuştu.

EYLEM YAPACAKLAR
Yurtsever, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in kendilerine seçimden önce kararın çıkacağı konusunda söz verdiğini ve bu sözü hatırlatmak amacıyla Cumartesi günü İstanbul'da, Pazartesi günü de Ankara'da eylem yapacaklarını açıkladı.



İmarzedeler Cumartesi günü İstanbul'da TMSF Binası önünde bir araya gelerek Hükümet'i bir kez daha uyaracaklar. Ayrıca Bakanlar kurulu toplantısı öncesinde de Başbakanlık önünde bir eylem planlayan imarzedeler 9 Temmuz'daki Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkması için uğraşacaklar.

YORUMLAR 5
  • Muammer SELÇUK 16 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet nerede. İmar Bankası 3 lü muragıplar tarafından denetlendi,öz sermayesi kendi kendine yeten bankalar kategorisine alındı.TMSF.Başkanına Tv.önünde soruldu efendim İmar Bankası Hazine bonosu satıyor alabilirmiyiz diye \'Evet evet gönül rahatlığıyla alabilirsiniz hem bundan sonra banka batmayacak dedi.Biz de gidip aldık.Sonra bankanın bono satma yetkisi yokmuş,AKP zamanında aldık Başbakan ödersek yanlış olur dedi.Yargıya başvurduk ve davaları kazandık.Yasa çıktı,hükümet haklının hakkını vermiyor.Biz suçlu değiliz.
    Cevapla
  • tahir özbey 16 yıl önce Şikayet Et
    imarzede. Alah insaları zede etmesin.AKP BİZİ ZEDE ETTİ.5 yıldır mağduruz. Artık ruh halimiz bozuldu.Yaşama hevesimiz kalmadı.Bu güne kadar bekledik. Hala bekliyoruz.HER GÜN AH EDİYORUZ, BİZİ BU DURUMA SOKANLARDA UNUTMASINKİ,BİZİM AHIMIZ ONLARI TUTACAKTIR.
    Cevapla
  • yenigun Aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    İhlaszedeler ne yapsın???. imarzedeler zaten alacaklarını fazlasıyla hemde faiziyle aldılar, belki bir tek imar bankasının önünden geçmiş olup alacaklı olduğunu iddia edenler kalmıştır... Siz asıl 7 yıldır tek kuruş alamayan enverzedeler var onlar kime ümit bağlayacak??? Zaten çoğu hakkın rahmetine kavuştu artık mirasçıları bekliyor.. AKP de enverci çıktı... sırf bu yüzden en az yarım milyon insan AKP ye destek vermeyecek. bir enverin oyu nelere kadirmiş...
    Cevapla
  • mesut basar 16 yıl önce Şikayet Et
    ahmaklık. imar zedeler bu seçimdede genç partiye versinler elinde kalanlardanda olsun.
    Cevapla
  • Fghj 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet güvence veriyo sonrada bankada şunu yapmışlar bunu yapmışlar diyo
    Cevapla