Başbakan'dan flaş taşeron açıklaması

Başbakan Yıldırım taşeron işçi düzenlemesi ve KİT'lerin durumuyla ilgili "Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında." dedi.

Başbakan'dan flaş taşeron açıklaması
Başbakan'dan flaş taşeron açıklaması
GİRİŞ 17.01.2018 08:46 GÜNCELLEME 17.01.2018 08:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçi düzenlemesinde merak edilen KİT'lerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Ankara'da bir otelde düzenlen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM'deki AK Parti Grubu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı sunuma ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, sunumda en son taşeronlarla ilgili çıkarılan düzenlemenin detaylarının anlatıldığını belirtti.

Ayrıca milletvekillerinin sorularının da cevaplandırıldığını dile getiren Yıldırım, düzenlemenin kapsamı, uygulamanın nasıl olacağının bütün detaylarıyla anlatıldığını söyledi.

Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinde (KİT) taşeron olarak çalışanların kadroya alımlarına ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"KİT'ler, aynı şirketler gibi, müdebbir tüccar, basiretli tüccar esasına göre üretim yapan kuruluşlar. Dolayısıyla buradaki çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu yüzden bunlara yönelik çözümü, şöyle düşünüyoruz. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında, bu kadrolara da uzun süredir bu KİT'lerde hizmet eden, taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek. Öncelikli olarak bu kadrolardan onlar yararlanmış olacak. Oradaki sorun da çözülmüş olacak. Bu, etap etap gerçekleşecek."

Bu sürece ilişkin takvimin sorulması üzerine Yıldırım, "Hemen başlayacak. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 4
  • Hilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurumlara bağlı sosyal tesis perde çalışanlara kadro istiyoruz
    Cevapla
  • Sehnaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan işçiler ne olcak.asgari ücretlendirme çalışıyoruz yol parası bizden yemek bizden.yaz tatilinde de işten çıkarılıyorlar kadro istiyoruz
    Cevapla
  • Eyt mağdurlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok yaşa Başbakan im yola devam beraber inşalla
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet korolarındaki misafir sanatçılar ne olacak? bu gençler ne memur ne işçi statüsünde, sayıları 500-600 anca, bu gençler yıllarca konservatuvar okudu devlete kulfeti de olmaz sayıları çok az bunlara da kadro verilsin
    Cevapla