Milyonlarca memura ek gösterge müjdesi

Milyonlarca memur için hem görev ücreti hem de emekli maaşını önemli oranda belirleyen ek gösterge cetveli yeniden düzenleniyor.

Milyonlarca memura ek gösterge müjdesi
Milyonlarca memura ek gösterge müjdesi
GİRİŞ 15.01.2018 11:24 GÜNCELLEME 15.01.2018 11:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kamuda kariyerin ve liyakate göre yükselmenin önünü açacak düzenleme ile zor şartlarda görev yapan personele emsaline göre daha fazla yüksek ücret ödenebilecek.

ÇALIŞANIN ÖNÜ AÇILACAK
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri çalışmayla kamuda yükselmenin, çalışanlarının kendilerini ifade edebilmelerinin önünü açacak düzenleme yapacaklarını bildirdi. Memur sendikaları yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesini isterken, düzenleme ile çalışanların mali haklarıyla ücret sisteminin değişmesi öngörülüyor. Maaşların temel ücret, görev ücreti, başarı ücretinden oluşması da seçenekler arasında bulunuyor.

Birçok kurumda müdür, şube müdürü unvanlı kadrolarda görev yapanlar haklarında geçerli olan ek gösterge rakamlarının düşük olmasından ve hiyerarşiye uygun olmamasından yakınıyor.

YORUMLAR 4
  • Ersin Kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı 110 bin YHS mutlu olur, Hizmetli çalışanlar GİH olursa Bayram olur, olması gereken de GİH olmalarıdır, zaten masa başı çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Veysel Ürkmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret 2000 tl olması şart
    Cevapla
  • İso 6 yıl önce Şikayet Et
    Nezaman hep konuşulur zaten ama uygulanmaz
    Cevapla
  • Rizeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar
    Cevapla