TEBER’de testler tamam sıra seri üretimde

Roketsan’ın öz kaynakları ile geliştirdiği genel maksat bombalarının akıllı mühimmatlara dönüştürülmesini sağlayacak güdüm kiti TEBER’in seri üretimi bu yıl başlayacak.

GİRİŞ 12.01.2018 14:10 GÜNCELLEME 12.01.2018 14:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

MK-81 ve MK-82 Genel Maksat Bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen lazer güdüm kiti TEBER’in 401’inci Test Filo Komutanlığı’na bağlı F-16 Blok 40 uçakları tarafından gerçekleştirilen testlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından seri üretim süreci başladı. 

TEBER, Genel Maksat Bombaları’nı AÖB, KKS ve Yarı Aktif LAB kullanarak akıllı bir silah sistemi haline getirir. TEBER’in kuyruk bölümü, hassas güdüm sağlayacak AÖB ve KKS’den oluşmakta olup, sahada kullanıcı tarafından çok hızlı bir şekilde bombaya entegre edilebiliyor. Bomba gövdesi üzerinde bulunan gömlekler, stabilite ve kaldırma kuvveti sağlamasının yanı sıra, terminal güdüm fazında da yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor.

 

Bombaların burun kısmına istenildiği zaman takılabilen Yarı Aktif LAB, silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandırıyor. LAB bölümüne yaklaşma sensörü ekleme seçeneği de mevcut. Ayrıca, kuyruk bölümü entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

YORUMLAR 8
  • Üretim 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çok teşekkürler bütün üniversitelerimizin resmi ve özel kuruluşlarımızın üretimleri ve ARGE leri ve savunma sanayi kuruluşlarımız çok olsun.
    Cevapla
  • Adımız Soyadımız 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin'i PKK'nın başına yıkalım inşallah
    Cevapla
  • Sefer 6 yıl önce Şikayet Et
    Süslük birşey ne üretilir nede kullanılır.Sadece böyle birşey var demek için.
    Cevapla
  • şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni silah geliştirilmesi için bir bankada hesap açılsın biz vatandaş olarak bağışta bulunalım zira cihatta kullanılan silahın alınmasına vesile olmak onun hayrından faydalanmaktır
    Cevapla
  • olabilir 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu tamam da bombalar büyük de kaç tanesini pkk nın üs bölgelerine attınız????. ciritlerden bahsetmiyorum. ağır bombalardan!!!!
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Evvela hainler temizle ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle