Tesla'dan güneş enerjisi depolayan kiremitler

Tesla, devrim niteliğinde olan ve evlerin elektrik ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılayacak olan teknolojik kiremitlerinin montajına hazırlanıyor.

Tesla'dan güneş enerjisi depolayan kiremitler
Tesla'dan güneş enerjisi depolayan kiremitler
GİRİŞ 11.01.2018 15:05 GÜNCELLEME 11.01.2018 15:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Solar City satın almasını tamamlayan Tesla, New York’taki fabrikasında güneş enerjisi depolayabilen kiremitleri üretmeye başladı. Reuters ayrıca, kiremitler için depozito ödeyenlerin evlerinde incelemeler başlatıldığını ve montaj aşamasına hazırlanıldığını yazdı.
 
Güneş enerjisini depolayarak evin elektrik ihtiyaçlarını karşılayan kiremitler için ön siparişler geçtiğimiz yılın mayıs ayında başlamıştı. Yalnızca ABD sınırları içerisinden ön sipariş alan Tesla, müşterilerinden 1.000 dolar depozito almıştı.

 


Güneş enerjili kiremitlerin geçtiğimiz yılın yaz aylarında ilk evlere uygulanması planlanıyordu ancak bu süreç açıklanmayan bir sebepten ötürü ertelendi. Reuters’ın isimsiz kaynakları, montaj sürecinin önümüzdeki aylarda başlayacağını belirtiyor.
 
Tesla’ya göre, bir evi güneş enerjili kiremitlerle donatmak, standart bir çatı yaptırmaktan daha ucuza mal oluyor. Öte yandan bu kiremitler, bakıldığında standart bir çatıdan ayırt edilemiyor. Şirket, bir çatının en fazla yüzde 70’inin bu kiremitlerle kaplanabileceğini belirtiyor. 

YORUMLAR 3
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi insanları tenzih ederim ama biz birbirimize nasıl dolandırırız,nasıl ayağını kaydırırız diye hesaplar yaparken,başkaları teknoloji üretiyor.Bir kısım insanlarda çıkıp,dünyanın en üstün ırkı biziz diyerek elalemi kendine güldürüyor.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hemen ar ge yani (araştırma geliştirme) çalışmaları başlasın tr de bunu yapalım milli ARGE ile bu teknoloji trenini bari kaçırmalım sakın dışardan almayalım
    Cevapla
  • ........... 6 yıl önce Şikayet Et
    süper umarım ülkemizde de böyle işler yapacak cengaverler çıkar.
    Cevapla