(Poe) Po.et Coin nedir? Para kazandırır mı? Nasıl satın alınır?

Son yıllarda Dünya çapında popülerliği artmaya başlayan kripto paralar sayesinde birçok yatırımcı kar etmiş durumda. Yatırım yaparken çok dikkat edilmesi gereken Po.et, diğer adıyla Poe nedir? Para kazandırır mı? İşte detaylar…

(Poe) Po.et Coin nedir? Para kazandırır mı? Nasıl satın alınır?
(Poe) Po.et Coin nedir? Para kazandırır mı? Nasıl satın alınır?
GİRİŞ 11.01.2018 13:02 GÜNCELLEME 11.01.2018 13:02

Son yıllarda kolay para kazanmak isteyenler farklı arayışları içerisine girdiler. Gerek Dünya çapında, gerek ülkemizde de popülaritesi artmaya başlayan kripto paralar sayesinde birçok yatırımcı ciddi karlar etmiş durumdadır. Neredeyse herkes tarafından bilinen Bitcoin, Litecoin, Etherrum gibi dijital paralar küçük yatırımcılar tarafından pek tercih edilmiyor. Peki Po.et Coin (Poe) nedir? Poe’nin alt yapısı nedir? Po.et Coin’in geleceği var mıdır, nasıl satın alınır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

PO.ET (POE) COIN NEDİR?

Adınız belki hiç duymadığınız ama gelecek vaat eden kripto para birimleri ( aslında biz ona hisse demeliyiz ) arasında yer alıyor. Oldukça iyi ve bilinen firmalarında aralarında bulunduğu referansları sayesinde 31.12.2017 tarihi itibari ile %57 oranında bir talep artışı ile ‘coinmarketcup’ta yerini aldı. İnsanlar ürettikleri içerikleri Po.et ağına kaydediyor, Po.et kullanıcılara bir lisans veriyor ve içerik üreticileri ile yayıncılar arasında bir network oluşuyor. POE blockchain tabanlı ve şeffaf, güvenilir, merkezsiz, esnek, açık kaynak kodlu ve denetlenebilir bir yapı oluşturduğunu iddia ediyor.

‘Proof of Existence’ olan kısaltımı (POE) olan, adı Po.et olarak bilinen evrensel bir defterdir.  “Varlığın Kanıtı” anlamına gelen Poe Coin’in asıl çıkış amacı, dünyada yer alan dijital içeriklerin sahiplerinin ispatlanmasıdır. Dijital içerikler ile ilgili meta veriler ve sahiplik bilgilerini kayıt etmek için tasarlanmış açık, ortak ve evrensel bir defterdir. Blokaj teknolojisi sayesinde üretilen içeriklerin nerede ve ne zaman paylaşıldığını ispatlamaktadır. İnsanlar ürettikleri tüm içerikleri Po.et ağına kaydetmektedirler. Po.et ise kullanıcılara bir lisans vererek, içerik üreticileri ve yayıncılar arasında bir network oluşturmaktadır. POE Blockchain tabanlı ve güvenilir, şeffaf, esnek, merkezsiz, denetlenebilir ve açık kaynak kodlu bir yapı oluşturduğunu iddia etmektedir.

İÇERİĞİNİZİN SAHİBİ OLUN

Yaratıcı eserleriniz için değişmez ve zaman damgalı başlıklar üretin ve varlıklarınızı Po.et ağına kaydedin. Merkezi olmayan ve blok zinciri tarafından güvence altına alındığından, meta veri atıfı güvenli, doğrulanabilir ve değişmez kalır. Bunu şu şekilde anlayabilirsiniz : Bir içerik girdiğinizde özgün bir yazı olduğunu ve bu yazının po.et ağında olduğunu düşündüğünüzde o yazı kendi ağınızda silinse bile po.et ağında blockchain sistemi sayesinde dolaşımda kalacak. Yani yazılan hiçbir içerik hiçbir zaman ( içeriğinizin lisansı ) kaybolmayacak. Telif hakkı ve atıf sistemi olarakta görülen po.et projesi özellikle sosyal medya ağlarında ve haber ajansları gibi sistemlerde çok konuşulmaya ve denenmeye başladı.

PO.ET NASIL SATIN ALINIR?

Binance üzerinden Poe Coin satın alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak bir Binance üyeliği oluşturmanız gerekmektedir. Üyelik işleminin ardından, Google 2 Adımlı Doğrulama işlemini aktif hale getirmelisiniz. Bu işlem güvenlik için çok önemlidir. Bu işlemi de tamamladıktan sonra, Poe Coin aktarma işlemini yapabilirsiniz. Funds adlı menü üzerinden Deposit Withdrawals seçeneğini seçerek çok sayıda kripto parayı bir arada görebilirsiniz. Buradan Poe Coin’i seçip, deposit butonuna basarak Poe Coin cüzdan hesabınıza ulaşabilirsiniz. Eğer elinizde hiç Poe Coin yok ise ve satın almak istiyorsanız, yerli borsalar üzerinden havale karşılığı satın alabilirsiniz.

POE COIN’İN GELECEĞİ VAR MI?

Şu an için piyasa değeri 0.10 dolar olan Poe Coin’in, yakın zaman içerisinde değerini katlayacağı öngörülmektedir. Çünkü bir ay önce 0.03 dolar olan Poe Coin, yükselişini hızlandırarak değerini yükseltmeye devam etmektedir. Kısa ve uzun vadeli yatırımlar için son derece uygun hale gelmesi ile birlikte Poe Coin’e olan ilgi de hızla artmaya devam etmektedir. Ancak yine de bu anlık çıkışlara göre değil, firma detaylarına göre yatırım yapmakta fayda vardır.