O ülke Türkiye ile yaptığı anlaşmayı askıya aldı

Fas makamlarının, yerli üreticiyi korumak amacıyla Türkiye ile 2006 yılında imzalanan tekstil sektöründeki gümrük muafiyetini askıya aldığı açıklandı.

O ülke Türkiye ile yaptığı anlaşmayı askıya aldı
O ülke Türkiye ile yaptığı anlaşmayı askıya aldı
GİRİŞ 08.01.2018 14:14 GÜNCELLEME 08.01.2018 15:32
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Fas Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerli üreticinin korunması için Türkiye ile tekstil ve elbise sektöründeki gümrük muafiyetinin askıya alındığı, gümrük vergisinin ithal edilecek tekstil ürününe bağlı olarak yüzde 90'a varan birtakım düzenlemelerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, 2006 yılında Türkiye ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasının 17. maddesine göre tarafların gümrük uygulamalarında değişikliğe gitme hakkının saklı olduğu hatırlatıldı.

Fas tekstil piyasasına düşük fiyat ve kaliteli ürün tedarik eden Türkiye, 2013 yılından bu yana tekstil ticaret hacmini arttırarak yüzde 175 oranına ulaştırmıştı.

YORUMLAR 39
  • Tarihçi 6 yıl önce Şikayet Et
    üçüncü dünya ülkeleri stokholm sendromunu atlatmadıkça sömürülmeye mahkumdurlar.
    Cevapla
  • Dış Ticaretçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de ona göre pozisyon alacak. Ticarette her şey karşılıklıdır. Fas bunu yapıyorsa Türkiye'de Fas'tan ithal ettiği başka bir ürüne gümrük vergisi koyacaktır.
    Cevapla
  • Seyma 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz anca Fransizin kölesi olmaya Isoanyanin gölgesi olarak kalmaya devam edin
    Cevapla
  • DEMEZEMEZEMZEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlasmalari biraz daha saglam yapin. Bu ney, pat diye sonlandirabiliyor. En az 2 sene önce karari bildirme hakki olmaliki , yerli yatirimcilarin buna göre hareket etme sansi olsund
    Cevapla
  • RAÇ 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalışırsak Başarırız. Ama işin başına geçip aksam olsun diye beklersek olmaz. İşin başında telefonla oynarsan olmaz. Eve gider telefonla oynarsan olmaz. Çalışacaksın çalışacaksın çalışacaksın. Sen çalış emek ver , deme benmi kurtaracam Memleketi sen koy taşın altına elini bak gör ozaman düşmanın halini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle