Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron açıklaması

Bakan Sarıeroğlu, 450 bin kişiyi sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Kamuda statü karmaşasını kaldırıyoruz. İşçilerimizin lehine bir bakış açısı ortaya koyduk. dedi.

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron açıklaması
Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron açıklaması
GİRİŞ 03.01.2018 11:25 GÜNCELLEME 03.01.2018 11:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, NTV canlı yayınında sorularını yanıtlıyor. Taşeron işçilere kadro düzenlemesine yönelik konuşan Sarıeroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Uzun zamandır beklenen düzenleme olması nedeniyle tarihi bir çalışmayla geçen yılı tamamladık. 24 Aralık'ta KHK çıktı. Dün itibariyle emekçi kardeşlerimiz başvurularını vermeye başladı. Çalışmamızı dört aşamada gerçekleştirdik. Taşeron tanımı içinde kamuda kim varsa hepsini dahil etmiş durumdayız. Süre kısıtı koymadan tüm personel alımına dayalı hizmet alımı ihaleleri kapsam içinde. 450 bin kişiyi sürekli işçi kadrosuna alıyoruz.

İkinci aşamada belediye, il özel idareleri, belediye şirketlerinde çalışan kardeşlerimizle ilgili. Buradaki rakam da 450 bin. Bu işi gölgelemek adına algı çalışmaları, bilgi kirlilikleri, çalışanların haklarında geriye gidiş varmış gibi gösterilmesi çalışmanın büyüklüğüne gölge düşüremeyecek. Toplamda 1 milyon 20 bin kişi. 4C statüsünü de kaldırıyoruz. En ufak bir aksaklık olmaması için bütün birimlerimizle çalışma içindeyiz.

 

YORUMLAR 5
  • taşeron işçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    belediye taşeron işçisi olarak 12 ay surekli calışan fakat ihale dosyası %70 personel alımı olmadığı için çalışanlar dışardamı kalacak sayın bakanım lütfen buna bir el atın üzülenler çok.
    Cevapla
  • adem genç 6 yıl önce Şikayet Et
    bende belediye şiketinde çalışanım ama bize kimse bişey demiyo jale hanım
    Cevapla
  • Emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron işide halledildiğine göre sıra geldi inşallah kıdem tazminatı yasasına onuda unuttuk sanmayın sayın devlet büyüklerimiz dört gözle bekliyoruz bu yasayıda işverenin kölesi olmaktan kurtulmak istiyoruz artık
    Cevapla
  • HEVAL 6 yıl önce Şikayet Et
    4A lar nedir ne olacak
    Cevapla
  • Kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediye çalışanları olarak, bugünleri aramayiz inşallah
    Cevapla