FETÖ elebaşına 1.4 milyarlık altın

FETÖ'nün finansörü Koza-İpek Holding bünyesinde faaliyet gösteren altın madenlerindeki usulsüzlük Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporuyla ortaya çıktı.

FETÖ elebaşına 1.4 milyarlık altın
FETÖ elebaşına 1.4 milyarlık altın
GİRİŞ 26.12.2017 07:17 GÜNCELLEME 26.12.2017 10:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başsavcılığa sunulan raporda firmanın firari sahibi Akın İpek'in madenlerde 5 yılda kayıt dışı olarak 1.4 milyar TL değerinde altının üretilip yurtdışına kaçırıldığı tespit edildi. Kaçırılan altının yıllık miktarının ise 280 milyon TL olduğu kaydedildi. Koza Altın bünyesindeki Gümüşhane'deki Mastra madeninde üretilen bazı altınların sisteme sokulmayarak "Kutsal Hoca payı" olarak örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e gönderildiği ortaya çıkarılmıştı.

 

Bu tespit üzerine soruşturmayı yürüten savcılık tarafından SPK'ya bir yazı yazılarak, bunun incelenmesi istenmişti. Söz konusu talep üzerine SPK müfettişleri Koza Altın bünyesindeki Mastra madeninde yapılan üretime ilişkin kapsamlı bir inceleme başlattı. Kaçağın 2011- 2015 döneminde gerçekleştiği belirlendi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 7
  • biri işte 6 yıl önce Şikayet Et
    bunu bize verseler birdaha kukla maşa zor bulunur
    Cevapla
  • biri işte 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke bu parayla kendine güzel bir surat yaptırsaymış bukadar iğrenç korkunç kukla olunmaz ki
    Cevapla
  • atmaca 6 yıl önce Şikayet Et
    yav hoca nın kutsalımı olurmuş ben hep söylüyorum bu adam tezgahı kurmuş vatandaşı haraça bağlamış adınıda himmet koymuş bunların yurt içi yurt dışı okullarında yüksek meblalar alıyorlar o zaman nerde bu haraç paraları buna takılanlar köşe olmuş yani islamı kullanarak din tüccarlığı ihanet entrika yav yokyok
    Cevapla
  • Ergün 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayakkabi düzenekleri aklima geldi.nasilda milleti kandirmişlar... hemde yurt disinda ülkemin altini!!!
    Cevapla
  • Suat 6 yıl önce Şikayet Et
    Pörtleğin neresi kutsal hoca yüzünde nur yok, insanın içi dışına yüzüne vururmuş içi neyse yüzüde o olurmuş bu adamın yüzü çok kötü
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    sana bana öyle geliyor sen bir de mecnun'a sor mecnuunlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle