Yılın en çok kazandıran mesleği

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) 2017 yılında en çok kazandıran mesleğin günlük 500 euroyu aşan kazançlarıyla "oto göçük ustaları" olduğunu açıkladı

Yılın en çok kazandıran mesleği
Yılın en çok kazandıran mesleği
GİRİŞ 21.12.2017 13:44 GÜNCELLEME 21.12.2017 13:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TOBFED'den yapılan yazılı açıklamada, milyonlarca işsizin olduğu Türkiye'de oto göçük işlerini yapan ve bu astronomik kazancı elde edenler, Portekiz, Brezilya, Çin gibi ülkelerden gelip Türkiye'de çalışan ustalar oldu.

İstanbul'u ve çevre illeri etkileyen dolu yağışı sonrasında 200 bine yakın araç hasar görmüş, Türkiye´de yeterli sayıda usta bulunamadığı için yurtdışından ithal ustalar sigorta firmaları tarafından Türkiye'ye getirilmişti.

TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, "Göçük sektöründe ülke olarak sınıfta kaldık. Bizim ekmeğimizi Portekizli, Brezilyalı ustalar gelip elimizden aldı. İşsiz nüfusumuz var ama yetiştirecek, meslek sahibi yapacak insanları bulamıyoruz; meslek liselerimiz maalesef yetersiz. İŞKUR´dan ve Çalışma Bakanlığımızdan işsiz gençleri yetiştirmek için bize göndermelerini talep ettik. Ortalama 1.5-2 ay süren eğitimler sonrası yetiştirdiğimiz ustaları sektöre kazandırmak ve yabancı ustaları evlerine göndermek istiyoruz" dedi.

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, dolu nedeniyle araçları hasar gören onbinlerce mağdurun acemi ustalar yüzünden ikinci kez mağdur edildiğine işaret etti ve ekledi:

"Dolu nedeniyle araçlarını tamirden aldıktan sonra göçüklerin giderilmediği gibi boyalarında bozulma gören binlerce tüketiciden şikayet aldık. Bu durum Tüketici Kanun´na göre ayıplı hizmettir. Araç sahipleri 6 bin liraya kadar olan zararları için bireysel olarak ikametlerinin bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetlerine bizzat giderek veya internet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden başvurabilirler."

YORUMLAR 12
  • ADEM OK 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yonetici temiz üst ile iş yapsın isteyen ailelerinden kaynaklanıyo ben araba tamircisiyim yüzbinlerce işletme iktisat mezunu boşta ben her an iş bulabılıyorum
    Cevapla
  • İFK 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu eğitim sistemi böyle oldukça daha çok usta ithal ederiz. Birkaç yıl sonra saçımızı kestirecek berber bulamayacağız. Aklınıza gelebilecek her tür usta artık yetişmiyor. Gençlerimiz vasıfsız bir şekilde bomboş 12 yıllık eğitimi tamamlıyor. Bir eğitimci olarak çocuklarımıza acıyorum.
    Cevapla
  • EĞİTİMCİ 6 yıl önce Şikayet Et
    İş yok diyorlar, al sana iş. Hangi aile çocuğunu sıkı bir şekilde egitip böyle mesleklere yönlendiriyor??? Herkes Üniversitesi bitirmek zorundamı. Her meslekten yetişmiş insan lazım.
    Cevapla
  • TURAB 6 yıl önce Şikayet Et
    12 Yıllık zorunlu eğitimle kimi usta olarak yetiştireceksiniz? Pardon!
    Cevapla
  • ayla 6 yıl önce Şikayet Et
    meslek liselerini anlamakzor meslek sahibi olmadan mezun olmamalilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle