TF-X projesinde yeni gelişme! İhaleden çekildiler

Türkiye’nin en önemli havacılık projesi olan Milli Muharip Uçak (TF-X) için motor ihalesinden Eurojet, ihaleden çekildi.

TF-X projesinde yeni gelişme! İhaleden çekildiler
TF-X projesinde yeni gelişme! İhaleden çekildiler
GİRİŞ 14.12.2017 11:49 GÜNCELLEME 14.12.2017 11:54
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Milli Muharip Uçak Programında(TF-X) motoru sağlamak üzere rekabet eden katılımcılardan biri ihaleden çekildi.

ALMANYA MERKEZLİ
C4 Defence'in edindiği bilgiye göre Uçağa motor seçenekleri arasında bulunan ve Eurofighter’a da güç veren EJ200 motorunun imalatçısı Almanya merkezli Eurojet Konsorsiyumu ihaleden çekilme kararı aldı.

Türkiye, Temmuz ayında bir çalıştay düzenleyerek yeni bir motorun sıfırdan T-Fx için tasarlaması şartıyla katılım talep etmişti.

EJ200 motoru Rolls-Royce’un XG-40 motoru baz alınarak geliştirilmişti. Eurojet konsorsiyumu Rolls-Royce, MTU Aero Engines, Avio Aero ve ITP firmalarından oluşuyor. 

 

YORUMLAR 94
  • hadi bee Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    tf-x ile ilgili artık şu haberleri duymak istiyoruz.. Türkiye dünyanın ilk dört motorlu jet motorunu üretti..
    Cevapla
  • yapacağız 6 yıl önce Şikayet Et
    hürkuşun jet modeli geliyor. türkiye yaparsa mükemmelini yapar.
    Cevapla
  • sinanA 6 yıl önce Şikayet Et
    bazıları hurküş atak bunları olmadı zannediyor uçmuyor zannediyor herhalde..
    Cevapla
  • amaç bilinçlenmek 6 yıl önce Şikayet Et
    alip,bir mühendis gözüyle tek ve çift motor arasındaki yakıt sarfiyatı/maliyet paritesinin önemli olduğunun bilinmesini isterim.İrtifa ve faydalı yük oranına da etki eden unsurlardır bunlar.Bir saat havada kalmak ile beş saat havada kalmak arasında farkı eminin takdir edersin.Tek motorun satış fiyatı ile çift motorun satış fiyatı + bakım masrafı uçağın fiyatını artırır sebeplerdir.Örneğin Boing 747'nin motoru 20 Milyon Dolardır.
    Cevapla
  • inanan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye normal 1 uçak yapmamalı süper 1 uçak yapmalı örnek mig 25 uçağı 1960 ların uçağı ama 35000 metre irtifa saatte 3600 km gibi uçağı alican şimdiki teknolojiyi ekleyecen süper 1 uçak çıkar bundan 250 tane üretecen bizi 2050 lere kadar idare eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle