ATAK-2'nin yeni görselleri yayınlandı

ATAK 2 Taarruz Helikopteri, T129 ATAK Helikopteri'nde kazanılan teknolojik bilgi birikimi ve operasyonel tecrübeyle milli olarak, yerli imkan ve kabiliyetlerle tasarlanacak.

GİRİŞ 12.12.2017 16:48 GÜNCELLEME 12.12.2017 16:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından başlatılan ATAK 2 Taarruz Helikopterine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

TUSAŞ tarafından paylaşılan konsept tasarımlarda projelere ilişkin bazı bilgilere yer verildi.

Buna göre, ATAK 2 Taarruz Helikopteri, T129 ATAK Helikopteri'nde kazanılan teknolojik bilgi birikimi ve operasyonel tecrübeyle tamamen milli olarak, yerli imkan ve kabiliyetlerle tasarlanacak.




T625 Genel Maksat Helikopteri Projesi kapsamında geliştirilen alt sistemlerin de kullanılacağı ATAK 2, artırılacak faydalı yük, modern aviyonik sistemler ve düşürülmüş lojistik maliyetiyle yüksek performansa sahip olacak.

YORUMLAR 11
  • Haskad 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu helikopterlere neden klasik 70 mm vs roket podları takılmıyor. sonuçta güdümlü cirit sınırlı sayıda takılıyor ve maliyetli. Bazen sahada az maliyetle yüksek ateş gücü gerekebilir. Devletimiz zengin olsa da bu çözümün askeri olarak ne sakıncası olabilir ki. Masrafı kısmak her zaman hareket alanını ve etkinliğini azaltmaz.
    Cevapla
  • DÜŞÜNCESİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece görseller var zaten
    Cevapla
  • Hürküş 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ciddi konseptler hazırlayın. Kopyele yapıştır olmasın.Daha özgün ve teknolojik olsun.Gurur duyarız.
    Cevapla
  • Şeyh Holmes 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadas yapmayın şunu ne gerek var? yüzde yüz değil motoru italyan. Fakat yuzde yuz yerlı dıye bır sey yok.ABDnın uzay roketlerınde de Türklerin işlenmiş Bor'u var. Bu normal lisansı yerlı üretilen parçaların cogunlugu yerlı olması yeterlı. Yanlıs bılgı vermeye hıc gerek yok.Atak bızım gururumuz ama sözler hataı seçiliyor
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 50 bile yerli değil daha ama olsun.
    Cevapla
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Motoru honeywell amerikan gardas!!!! Ama sorun o degil yakinda kendi motorumuzda hazir olacak!!!
    Cevapla
  • zaimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    italyada yapılan %70 italyanların abd motorlu nasıl oluyorda yerli oluyor
    Cevapla
  • ZAZA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu projeden herhalde CHP' nin haberi yok. Olsaydı, istemezuk yürüyüşü yaparlardı. Allah (C.C.) devletimize ve milletimize güç kuvvet versin. Versin ki daha üstün projelere imzamızı atalım, üretelim, güçlü olalım. İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle