İlginç ekmek çıkışı: 5 TL olsun

Ekmekte gramajın düşürülmesini eleştiren Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, 'Siz hiç çöpte sucuk gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü pahalı' dedi

İlginç ekmek çıkışı: 5 TL olsun
İlginç ekmek çıkışı: 5 TL olsun
GİRİŞ 06.12.2017 04:47 GÜNCELLEME 06.12.2017 08:33
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

1 Ocak’ta 200 gram olarak da üretilebilecek ekmekte israfın azaltılması gerekçesiyle gramajın düşürülmesini eleştiren Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, değişikliğin israfa ve maliyet artışına neden olacağını söyledi. İsrafın temel nedeninin gramaj değil, zincir marketler olduğunu savunan Kolivar, “Raflarına satabileceklerinden fazla, çeşit çeşit ekmek dizerek müşteri çekiyorlar. Sadece kasadan geçenin parası ödeniyor” dedi.

 

İSRAF OLMASIN DİYE 5 TL'YE YEDİRİRDİM

Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre ekmeğin, ucuz olması nedeniyle israf edildiğini iddia eden Kolivar, “Bana kalsa ekmeği 5 liraya yediririm israf olmasın diye. Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü pahalı” dedi.

‘ALIRKEN SADECE FİYATA BAKMAYIN’

Kolivar’a göre, bir diğer sorun da ruhsatsız fırınlar. Sadece İstanbul’da bin 300 ruhsatsız fırın olduğunu savunan Kolivar, bu fırınlarda eksik gramajlı ekmek satıldığını söyledi. “İstanbul’da pazarlarda ekmek satılıyor, nerede üretildiği belli değil. Yumurtacı, sucu satıyor, el arabasında ekmek satılıyor” diyen Kolivar, tüketiciye “Ekmek alırken sadece fiyatına bakmayın. Gramını tartın, işçinin sigortasını ödüyor mu kontrol edin” diye seslendi.

FİYATI NASIL OLUŞUYOR?

1.25 TL’lik ekmeğin fiyatını etkileyen unsurlar:

Un: 25 kuruş

Enerji, su , işçilik: 30 kuruş

Maya: 20 kuruş

Kira ve işletme: 25 kuruş

Fırın ve bakkal kârı: 15 kuruş

Bayi kârı: 10 kuruş

EKMEK FİYATI REKABET KURUMU’NA TAŞINIYOR

Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası, ekmek fiyatlarını Rekabet Kurumu’na taşıyacak. Fırıncılar Federasyonu’nun tavan fiyat açıklayarak suç işlediğini ileri süren Kolivar, “Rekabet Kurumu bu duruma el koymalı. ‘Ekmeğin kilogramı 5 liradan fazla olamaz’ diye fiyat açıklanması doğru değil” dedi. Ekmekte fiyat açıklamanın rekabete aykırı olmadığını söyleyen Federasyon Başkanı Balcı ise şunları kaydetti: “Biz ‘Herkes 5 liraya satacak, kimse altında satamaz’ demedik. ‘2018’in ilk 6 ayının sonuna kadar kilogram fiyatı 5 liranın üzerinde olmayacak’ dedik. Bu fiyatın altında isteyen istediği kadar rekabet yapar.”

YORUMLAR 48
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık be kardeşim bu nasıl bir zihniyet hic ekmek 5 tl olur mu biz Türkler ekmeği asla çöpe atmayız ama adamın zihniyeti bozuk ise o başka
    Cevapla
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Garibanın yediği bir ekmek onada zam yap senin aklından zorun var israfın nedeni ise dinden bu haber olmamızdan yada yaşantımıza koymamamızdan Allah ekmeğe muhtaç etmesin nimetin değerini bilmeyen den alınır o zaman anlar insanoğlu Suriye ne halde.israf edenler şeytanların kardeşleridir buyrulmuştur,yiyiniz içiniz israf etmeyiniz Allah israf edenleri sevmez dinimizi yaşayalım ne olur.degilse bunların ne fiyat yükseltmek nede gramaj düşürme işe yarar.
    Cevapla
  • adnan tarhan 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan senin yediğin sucuk fakir yiyormu sen aldığım maaş 5.6 bin fakirin aldığı maaş 100.200 lira kendinle başkasını bir görme
    Cevapla
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    pekiyi olsun. fakat işçi maaşlarıda enaz 5bin olsun
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın tüm mal varlığına devlet el koysun, bi fabrikaya işe soksunlar, 1800 tl maaş alıp 800 tl kira versin ve kalan 1000 tl ile geçinsin bakalım. o zaman bizde ekmek sana 5 tl olsun diyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle