Katarlı iş adamı o ilimize geldi: Çok şaşırdım

Katarlı iş adamı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani, Keşan ve Edirne'de yatırım amaçlı incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 25.11.2017 19:24 GÜNCELLEME 25.11.2017 19:59
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Aynı zamanda Katar emirlik ailesi üyesi Al Sani, Keşan'da yem ve ayçiçek yağı fabrikalarında incelemeler yaptıktan sonra Edirne'ye geçti.

Burada, yatırım amacıyla Türkiye'ye ziyarette bulunduğunu belirten Al-Sani, Türkiye'deki iş adamlarıyla çalışmak istediklerini anlattı.

 

"ŞAŞIRDIM, BU ÜRÜNLER ÇOK KALİTELİ, BUNU ABLUKA SONRASI FARKETTİK"

Al Sani, "10-15 fabrika kurma amacımız var. Türkiye'nin ürettikleri ürünler çok kaliteli, şaşırdım açıkçası, hem abluka döneminde gelen ürünler hem de gezdiğimiz fabrikalarda gördüklerimiz çok kaliteli üretimler, bu kadar kaliteli ürünler üretildiğini bilmiyorduk. Abluka sonrası Türkiye'den ürünler geldi, biz çok mutlu olduk, iş adamlarını Katar'a davet ettiğim gibi Katar'daki iş adamlarına da Türkiye'de yatırım yapmaları çağrısında bulunuyorum. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki dost, kriz öncesi ve sonrası sık sık bir araya geldiler. Biz de iş adamları olarak stratejik işbirliğimizi ticaret anlamında artırmak istiyoruz."

Edirne Valisi Günay Özdemir ise misafirlerin özellikle tarihi, kültürel, turizm ve sanayi anlamında incelemede bulunduklarını belirtti.

Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı ve Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa da Katar ve Türkiye'nin iki kardeş ve dost ülke olduğunu belirterek, "Şeyh Faysal'ın Türkiye'yi ziyareti ve Türkiye içerisinde de Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci başkenti olan ve bizim tarihimizin en yüce örneklerinden birisi olan Selimiye'nin yer aldığı Edirne'yi ziyaret etmesini çok anlamlı buluyorum." dedi.

"KATAR ORTAKLI MEVLANA FİLMİ ÇEKİLECEK"

Karlığa, Katar ile ortak olarak Mevlana filmi projeleri olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Emir ve onun desteğiyle Mevlana'yı konu alan büyük bir film projesi geliştirdik. Ortadoğu'daki gelişmeler nedeniyle bu poroje henüz hayata geçmedi, önümüzdeki günlerde geçecektir diye düşünüyorum. Bu bakımdan Sayın Şeyhin, Şeyh Faysal'ın Türkiye'yi ziyareti ve Türkiye içerisinde de Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci başkenti olan ve bizim tarihimizin en yüce örneklerinden birisi olan Selimiye'nin yer aldığı Edirne'yi ziyaret etmesini çok anlamlı buluyorum."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 37
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıkı dostluk ticaret var ama türk ürünlerinin bu kadar kaliteli olduğunu bilmiyorduk demiş
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    katar lilar 15 temmuzda Türkiye ye yardimda bulunmuştur abluka Dada Türkiye nin yaptığı ni unutmamistir islam ülkeleri birlik oldukça kimse karşımıza cikamaz
    Cevapla
  • guven 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangileri kaliteliymiş biz de onlardan alalım
    Cevapla
  • MEHMET sinop 6 yıl önce Şikayet Et
    tırakyabirlik biryağ
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    burada ben şunu belirteyim ben kendim 40 yıl önce edirne il merkezinde vatani vazifemi yaptım halkıda mükemmel vatanına bağlı temiz kalpli insanlar siyasi görüşleri ne olursa olsun gerçekten vatanına askerine polisine sahip çıkarlar biz gördük gelelim fabrika larına Edirnede özellikle ay çiçek yağı üreten süt ürünlerini işleyen fabrikalar ta 40 yıl öncesinde kaliteli ve yurt içi yurt dışına ihraç edecek kapasitede faaldi edirnenin toprakları tarıma çok elverişli bereketli çeltik tarlaları süperdi şimdi ekiliyormu bilmiyorum Edirneye serhat şehrine Ecdat yadigarları Selimiyeye ve diyer tarihi camii ve çarşılarına hayran olmamamk elde deyil
    Cevapla
  • Ayder 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelin gelin paranızı pulunuzu bize yatırın türkiye güvenli liman ...ayrıcaaaaa türkiye boş ülke değil arkadaş biz Araplar gibi sırtımızı petrole dayamadık...sanayi ve tarımımızı tırnaklarımızla işçi köylü sanayici büyük Türkiye'yi inşa ettik Allah'ın izniyle.araplar naptı ver petrolü al mangırı her ülkeden ithalat yiyecek içecekler gelsin .nasıl olsa petrol var.bu zamana kadar neredeydiniz ...Türkiye'den her malı alsaydınız Türkiye yi kalkındırırdınız..daha evvel kâfir kefereleri akıttınız uyanın paranızı pulunuzu Türkiye'ye akıtın...tememmmm...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle