Hükümetten et fiyatlarını düşürecek adım

Hükümet ucuz et için önemli bir adım attı. Hayvan yemlerinde gümrük vergisi sıfırlandı. Bu adımın et fiyatlarını yüzde 20 aşağı çekmesi bekleniyor.

Hükümetten et fiyatlarını düşürecek adım
Hükümetten et fiyatlarını düşürecek adım
GİRİŞ 23.11.2017 10:02 GÜNCELLEME 23.11.2017 10:02
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hükümet et üretim maliyetlerinin yaklaşık yüzde 60'ını oluşturan yem maliyetlerini aşağı çekecek bir adım attı. Bakanlar Kurulu'nun Resmi gazete'de yayımlanan kararına göre, yağlı tohumlar, tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yemi de kapsayan ürünlerle hayvan yemlerinde gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.

KABA YEMDE ORAN SIFIR

Vergiler Gürcistan, Bosna-Hersek, Güney Kore ve Malezya için sıfır, AB ve EFTA ülkeleri, D8 üyesi ülkeler ve diğer ülkeler için yüzde 10 olarak uygulanacak.

Kaba yem ve kepek türlerinin gümrük vergisi oranı da tüm ülkeler için sıfıra indirildi. Gıda sanayisinin pamuk, keten, ayçiçeği, kolza tohumlarıyla küspe gibi atıklarının gümrük vergileri de hayvan yemi olarak kullanılmak kaydıyla ithal edilmesi halinde yüzde 6.5 olarak uygulanacak. Sabah'ta yer alan habere göre söz konusu ürünlerin ithalat vergisi Bosna-Hersek için sıfır olacak. Yemde vergi indiriminin et ve süt fiyatlarını yüzde 20 civarında aşağı çekmesi bekleniyor. 

YORUMLAR 24
  • Mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay ülkemin haline vay. 45 - 50 liraya et yememiz isteniyor. BİMe ve A101 e ucuz et gelmiş çok şükür. Benim bildiğim tüm et üreticileri biri hariç trilyonluk adamlar. Zavallı memur ve işçiler çok sömürüldü.
    Cevapla
  • SerbestAtış 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet süt olayınada el atsın direk bosna'dan süt getirsin iki markette sattırsın litre fiyatı 1 tl olur bunuda yapsın emin olun et ve süt karaborsacıları kesin kahrından geberirler...
    Cevapla
  • yuhh 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadasim yarim litre suyu bir liraya almasini biliyorsunuz bir litre sut neden bir lira olsun dagdan cikan su yarim litre bir lira inekden sagdigin sut bir litre bir lira oylemi tuketici bencil se devlet ne yapsin millet ne yapsin yazik bize
    Cevapla
  • MD. Edep...Edep... 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bu ne biçim bi zihniyettir, ne yapacaksın bedava mı olsun... İnsan bi düşünür be bir bardak çayı artık 2 TL.den aşağı içemiyorsun, afedersin de tuvalet ücretleri bile 1.5-2 TL., be mübarek... Ayıp oluyo kardeşim ayıp.... Ben hayvancılık yapmıyorum ama bununda bir maliyet var be kardeşim...
    Cevapla
  • SerbestAtış 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapmazlar devlet vergileri sıfırlar bu yamyamlar o farkı kendilerine kar sayarlar ....
    Cevapla
  • mir 6 yıl önce Şikayet Et
    yemcilerin karını artırır,takip edebilme olasılığı zor,onlarda ağız birlikçilerden,devlet ucuz yem noktalarıda kurarsa bayilikler gibi o zaman torbası 30 tl ye düşer yemin
    Cevapla
  • Ensar 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi olur bizde hayvancılık yapıyoruz her hafta hayvan yemleri artıyor bi kaç hayvanımızı satmak zorunda kaldık.hükümet önlem almazsa hayvancılık kaç yıla biter türkiyede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle