Efesan, Ferro Döküm'ü satın aldı

Efesan Grubu şirketlerinden Metallink Metal Sanayi, Şişe Cam Grubu iştiraklerinden Ferro Döküm’ün tüm hisselerini 80.5 milyon dolara satın aldı

Efesan, Ferro Döküm'ü satın aldı
Efesan, Ferro Döküm'ü satın aldı
GİRİŞ 12.06.2007 14:56 GÜNCELLEME 12.06.2007 14:56

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden Efesan Grubu’na bağlı Metallink Metal Sanayi, Türkiye Şişe ve Cam Fabrika’larının iştiraki Ferro Döküm’ü 80.5 milyon dolara satın aldı. Efesan Grubu iştiraklerinden Metallink Metal Sanayi Yatırımları ile Türkiye Şişe ve Cam Sanayi Fabrikaları arasındaki anlaşma, Efesan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Efe ve Şişe Cam Ambalaj Grup Başkanı ve Anadolu Cam Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yenigün’ün katılımıyla 8 Haziran’da imzalandı. Satın alma işlemi İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleştirildi.

Anlaşma sonrasında konuşan Efesan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Efe, Ferro Döküm’ü satın alma kararında şirketin mevcut yapısının ve döküm sektöründeki büyüme trendinin etkili olduğunu söyledi. Kadir Efe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Döküm sektöründe ciddi bir büyüme trendi var. Ferro Döküm, Türkiye’nin dördüncü büyük üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Ayrıca Şişe Cam Grubu’nun bir iştiraki olarak çok iyi yönetim yapısı var. Amacımız, Ferro Döküm’ü mevcut yönetim yapısı ve insan kaynağı ile hızla büyüterek, önümüzdeki dönemde hem Türkiye hem yurt dışı pazarlarda daha etkin bir oyuncu haline getirmek. Efesan Grup olarak 35 yıla varan sanayicilik deneyimimiz ve sektöre yakınlığımızla, söz konusu hedeflerimize kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Ferro Döküm Sanayii ve Ticaret, yıllık 40 bin ton üretim kapasitesi ve toplam 344 çalışanı ile ağırlıklı olarak otomotiv sanayine yönelik faaliyet gösteriyor. ISO 9000 ve ISO 14000 kalite belgelerine sahip olan Ferro Döküm, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda otomotiv üreticisine hizmet veriyor.

Temelleri 1972 yılında Süleyman Efe tarafından atılan Efesan Grubu ise, Efesan Demir Sanayi, Özefe Demir Sanayi, Efemet Demir Çelik ünvanlı üç şirketiyle demir çelik, Efektif Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım şirketiyle gayrimenkul ve Efem Taşımacılık şirketiyle de lojistik sektöründe faaliyet gösteriyor. 2007 yılında 60 milyon doları ihracat olmak üzere toplam 120 milyon dolarlık ciro hedefleyen Efesan Grup, yatırımlarında kendi özkaynaklarını kullanmayı tercih ediyor. Metale bağlı işkollarında ve gayrimenkul geliştirme projelerinde büyümesini sürdürmeyi hedefleyen Efesan Grubu, Kağıthane ve Ömerli’de toplam 83 milyon dolarlık yatırımla iki yeni inşaat projesine başlamaya hazırlanıyor.