İstavrit bolluğu balıkçıları sevindirdi

Bereketli bir sezon için 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılan fakat son bir aydır umduğunu bulamayan balıkçıların yüzü, istavrit bolluğu sayesinde gülüyor.

İstavrit bolluğu balıkçıları sevindirdi
İstavrit bolluğu balıkçıları sevindirdi
GİRİŞ 14.11.2017 10:03 GÜNCELLEME 14.11.2017 10:03

Marmara'da hamsi ve palamuttan bu sezon istediği verimi alamayan balıkçılar, denizden istavrit dolu kasalarla dönmenin sevincini yaşıyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, bu sezonun balıkçılar için durgun geçtiğini söyledi.

Pehlivanoğlu, son birkaç gündür balıkçının yüzünün güldüğünü ifade ederek, "İlk günlerde Marmara'da uskumru ve istavrit oldu. Ancak ardından biraz durgunlaştı. Ama bugünlerde Marmara'da istavrit var. Balıkçılar istavritle dönüyor. Marmara Denizi'ndeki istavrit balıkçıları oldukça sevindirdi. Umarız balık artar sezon daha da verimli geçer." dedi.

"Marmara'da istavrit Karadeniz'de hamsi var"

Tekirdağ'da balıkçılık yapan kaptan Ali İhsan Aslan da 1 Eylül'de büyük umutlarla denize açıldıklarını ancak bu sezondan istedikleri verimi alamadıklarını aktardı.

Aslan, bu sezon istavritle balıkçının yüzünün güldüğünü dile getirerek şunları kaydetti:

"Şu anda Marmara'da istavrit var sadece. Marmara'da istavrit Karadeniz'de de hamsi var bu sezon. Havanın kararmasıyla denize açıldık, 200 kasa istavritle döndük. Diğer tayfalarımız denizde hala. Balık olursa devam edecekler, olmazsa onlar da karaya dönecek. Havaların soğumasıyla balığın artacağını ümit ediyoruz. Çinekop olur diye ümit ettik ama olmadı. Bundan sonra da çinekop olmayacak gibi."

KAYNAK: AA