Ucuz et satmaya başlayan BİM'den açıklama geldi

BİM İcra Kurulu Üyesi Aykaç, 'Et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kar elde etmeyecektir' dedi.

Ucuz et satmaya başlayan BİM'den açıklama geldi
Ucuz et satmaya başlayan BİM'den açıklama geldi
GİRİŞ 04.11.2017 02:58 GÜNCELLEME 04.11.2017 03:38
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Aykaç, Et ve Süt Kurumu ile 1 Kasım'da yapılan sözleşme gereğince, kurumdan tedarik edilen karkas etlerin tedarikçi firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek 500 gramlık MAP ambalajlarda hazırlandığını ve bugün itibarıyla yurt genelindeki tüm mağazalarda satışına başlandığını bildirdi.

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, yazılı açıklamasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın et satış fiyatlarını ucuzlatma projesi kapsamında, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 30 Ekim'de verdiği teklif toplama şeklindeki ilana BİM tarafından teklif verildiğini hatırlatarak, Et ve Süt Kurumu ile 1 Kasım'da yapılan sözleşme gereğince, kurumdan tedarik edilen karkas etlerin tedarikçi firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilerek 500 gramlık MAP ambalajlarda hazırlandığını ve bugün itibarıyla yurt genelindeki tüm mağazalarda satışına başlandığını bildirdi.

KIYMA 29'TL KUŞBAŞI ET 31 TL

Aykaç, şunları kaydetti: "Bu proje kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kar elde etmeyecektir. Kıyma KDV dahil kilosu 29 TL'den, kuşbaşı et ise KDV dahil kilosu 31 TL'den tedarikçilerimizden satın alınacak ve yine aynı fiyatlarla satılacaktır. Şirketimizin kaliteli ürünleri uygun fiyatla tüketiciye ulaştırma prensibine uyan ve tüm tüketicilerin en önemli besin kaynaklarından olan kırmızı ete en uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak olan bu projede yer almaktan BİM olarak büyük memnuniyet duymaktayız."

YORUMLAR 75
  • Süleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarım bakanligına teşekkürler bu imkanı sağladığı için..
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeyi bu hale getiren denetlenmeyen kasaplardır. eti 24-27 lira arasına mal edip 50 liraya satan kasabı denetlemeyenler utansın. hükümetimizi bu konuda göreve davet ediyoruz.
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence yine de cok pahalı. kuşbaşı 23-24 tl kıyma da maksimum 21 tl olmalıydı. Almanya da 4,5 euro.. bizde de aynısı olabilir.
    Cevapla
  • Sosyalbirsagcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun valla bim cok guzel bi hareket yapmis
    Cevapla
  • kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    ete kaç kişi gelip bu sayede ciro ne kadar artar diğer mal satışını etki eder sen buna bak kara bak.
    Cevapla
  • insaf 6 yıl önce Şikayet Et
    BİM bir hayr kurumu değil, ticari bir kuruluş olduğuna göre onu gözetmek de onun en doğal hakkıdır. madem öyle de diğerleri neden bunu düşünüp satmıyorlar? el insaf!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle