Erdoğan: Bugün önemli bir adım atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılışını gerçekleştirdi

GİRİŞ 30.10.2017 14:24 GÜNCELLEME 30.10.2017 16:13
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstikbalimiz için bugün çok önemli bir adım atıyoruz. Bu proje zahmet, özveri ve alın teriyle hayata geçirildiği için çok kıymetlidir' dedi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından ilk tren Erdoğan, Aliyev ve Kvirikaşvili'nin butona basmasıyla birlikte yola çıktı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılışı münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarım. Bu törenle Asya ve Avrupa'yı birbirne bağlayacağız. İlk seferin gerçekleşmesiyle Londra'dan Çin'e kesintisi demiryolu bağlantısı kurulacak. Bu proje zahmetle özveriyle, alın teriyle hayata geçirilmiş bir projedir.

Bizler dünyanın kalbi olan son derece stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bölgemiz muazzam bir potansiyele sahiptir. İşte 15 yıldır bu muazzsam potansiyeli hayata geçiriyoruz. Marmarya hızlı tren hatlarının inşası, İstanbul'a inşa ettiğimiz üçüncü köprü bunlardan bazılarıdır. Bakü-Tiflis-Kars projesinin etkinlik cazibesini artırdık. Türkmenistan'ı Türkmenbaşı, Kazakistan'ı Aktova Limanı üzerinden Avrupa'ya bağlıyoruz.

24 MİLYON TON YÜK

1 milyon yolcu 6.5 ton yük taşıyacak. Projenin önemi tarihi İpek Yolu üzerinde nakliyatçılarımız için avantaj sunacak. Çin'den gelen yük orta koridor üzerinden 12-15 günde Avrupa ülkelerine ulaşacaktır. 24 milyon ton ilave yük taşınmış olacaktır Çin üzerinden.

Siyasi, barış, güvenlik ve istikrar sosyal olarak refah getirecek insan ve bilgi hareketliliği ile gelişime katkı sağlayacaktır. Bakü-Tiflis-Kars, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP bunların örnekleridir.

İLK TREN YOLA ÇIKTI 

Konuşmaların ardından ilk tren Erdoğan, Aliyev ve Kvirikaşvili'nin butona basmasıyla birlikte ilk tren yola çıktı. 

YORUMLAR 42
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun rabbim utandirmasin
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    chp yi kripto ermeniler ele geçirdi
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    hazar denizine vagon taşıyacak kadar büyük gemiler konulursa türkmenistandan çine gitmek için hiç bir engel kalmaz.
    Cevapla
  • SELAMİ UÇAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir gelişme. Fakat Bursa sanayi şehri olmasına rağmen hala yük taşımacılığında kara yolları kullanılmaktadır. Bilecik ve Bandırma demiryolu hattına kolay yoldan bir bağlantı yapılabilir. Bu kadar sene niye bir çivi çakılmaz anlayabilmiş değilim. İnşallah tüm sanayi ve ticaret bölgeleri birbirine bağlanır ve yollarımızdaki yük bir nebze azalır.
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    beyfendi dikkat edersen biz demir yolunun sadece 80 km sini yapıyoruz. gürcistandan kars sınırına kadar . geri kalanını azeri ile gürçüler finanse ediyor. bu gibi stratejik yolların ülkemizden geçmesi bizi söz sahibi yapar. Bursanın çevreside inşaallah gelişir. Önce ülke sorunu sonra halk vatanımız olmadımı biz ne yapak.
    Cevapla
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    adam olsalar ( komsu olsalar ) Baku / Erevan / tiblis / Kars olurdu
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim adam olsa ? Bizmi yoksa ermenilermi ? Adamlar rahat durmuyor . Erdoğan dost olalım barışalım diyor . Bunlarda aksine karabağı saldırıp. Ve sözde soykırımı tanımamız için batı ile bize baskı uyguluyorlar. Bende diyorumki bütün komşularımız sınırlarını ermenistana kapatsın. Nasıl olsa ermenistanda rusyanın bazı var. ERMENiLERi RUSLAR DOYURSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle