Bayraktar yeni İHA'nın özelliklerini açıkladı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar üzerinde çalıştıkları yeni yerli İHA'nın özelliklerini açıkladı.

GİRİŞ 26.10.2017 10:07 GÜNCELLEME 26.10.2017 10:13
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Son 9 ayda Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve İnsansız Hava Araçlarıyla (İHA) düzenlenen 562 operasyonda 1853 terörist öldürüldü. Büyük kayıplar veren PKK, kırsalda eylem yapamaz hale geldi. Öyle ki telsiz konuşmalarında “İHA’lardan dolayı kafamızı kaldıramıyoruz” diyen PKK’lılar, ölenin yerine dağa çıkartacak adam da bulamıyor. Zira 2017’de PKK’ya katılan kişi sayısı sadece 92...

İHA korkusundan dolayı hareket kabiliyetleri azalan ve moral bozukluğu içine düşen teröristler, grup halinde hareket edemiyor. Kırsal kesimde barınma alanları daraldığı için de beslenme zorluğu çekiyorlar.

PKK’yı âdeta bitme noktasına getiren İHA ve SİHA’ların devreye girmesi güvenlik güçleri de neredeyse hiç kayıp vermiyor. İşte PKK’nın kâbusu olan bu İHA-SİHA’lar Türkiye’nin en stratejik tesislerinden biri olan Baykar AŞ’de üretiliyor. 

1,5 TON YÜK TAŞIYACAK

Yerli İHA ve SİHA'yı üreten ekibin başında olan Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar üretecekleri yeni İHA'nın özelliklerini açıkladı.

Selçuk Bayraktar, toplam kalkış ağırlığı 4,5 ton olan yeni bir İHA projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Uçuş sırasında ses çıkarmaması çok önemli. Henüz ismi belli değil, Bu araç daha yükseğe çıkacak, 1,5 ton yük taşıyacak” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 68
  • osman gm 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim için şu an yaptığınız iş Thomas Edison un icadından daha mühim. Lütfen hiç uyumayın. acele edin
    Cevapla
  • Bayram 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım insansız hava aracından insansız savaş uçağına gidiyoruz.
    Cevapla
  • HARPUTLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet korumaya alsın bu gençi, aselsan muhendislerini unutmayalım.
    Cevapla
  • ahmet gurbuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah nazardan saklasın cumhurbakanımızın damadı olur kendisi
    Cevapla
  • Kayserispor 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC yapandan yaptirandan razı olsun
    Cevapla
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeden hainler temizlenip projeler satılmayınca ne güzel işler çıkıyor ortaya ,21.asırda ya süper devlet olacağız ya süper devlet olacağız başka şansımız yok ,yoksa bizi bu coğrafyada daha fazla yaşatmazlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle