Zeytinyağı ve sosu 'havada' tüketiliyor

60 milyon adet tek kullanımlık ambalajlardaki zeytinyağı ve zeytinyağı sosu, Türk Hava Yolları (THY) yolcuları tarafından tüketiliyor.

Zeytinyağı ve sosu 'havada' tüketiliyor
Zeytinyağı ve sosu 'havada' tüketiliyor
GİRİŞ 25.10.2017 12:33 GÜNCELLEME 25.10.2017 12:33

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,  Marmarabirlik'in son dönemde özellikle Ar-Ge biriminin  kurulmasının ardından kendini geliştirdiğini ve ürün çeşitliliğini artırdığını  belirtti.

Birliğin ürünlerinin dünya çapında tanındığını dile getiren Asa, THY,  Alman ve Atlas havayolları ile iş birliği içinde olduklarını, özellikle THY'ye  şasetlerle zeytinyağı sosu ve küçük şişelerle zeytinyağı verdiklerini anlattı.

Asa, 'katla yağla' adını verdikleri, içinde zeytinyağı sosu bulunan  yeni bir ürün geliştirdiklerini ifade ederek, "Bununla ilgili de THY ile anlaşmak  üzereyiz. THY'ye yılda 60 milyon adet ürün veriyoruz. Bu tabii ki Marmarabirlik'e  büyük bir güç kazandırıyor. Bunun dışında otel ve restoranlar için tek  kullanımlık 10 ve 20 gramlık zeytin ve zeytin ezmesi ürünlerimiz de mevcut. Küçük  ambalajlarla Marmarabirlik'in kazancını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Türkiye'nin iyi bir zeytinyağı üreticisi olduğuna dikkati çeken Asa,  şunları kaydetti: "Maalesef ürettiğimiz zeytinyağını dökme olarak İtalya ve İspanya gibi  ülkelere satıyoruz. Onlar da ambalajlayıp kendi ülkelerindeki markalarıyla  dünyaya pazarlıyorlar. Bakanlığın bununla ilgili bir düzenleme getirmesi  gerektiğini düşünüyorum. Dökme zeytinyağı ihracatında belirli bir sınırlama  getirilirse, firmalara da markalaşma yönünde bir destek olursa bu sıkıntının  aşılacağını düşünüyorum. Zeytinyağının dökme olarak ihracatı üreticiye para  kazandırmıyor."

"ÜRETİCİLERİMİZDEN KURUMLARINA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUM"

Asa üreticiyle ilişkilerine değinirken de birliğin her zaman  üreticinin yanında olduğunu vurguladı.

Hasat dönemi başlamadan ürün alım fiyatlarını açıkladıklarını belirten  Asa, "Ortaklarımızın taleplerini yerine getirmek adına ürün alım kampanyasından  önce fiyatları açıkladık. Şimdi üreticilerimizden beyan ettikleri ürün miktarını  teslim etmelerini ve kurumlarına sahip çıkmalarını istiyorum." diye konuştu.

KAYNAK: AA