Külliye’de faizlere fren zirvesi
01 .
Erdoğan, Külliye’de bankalarla faizlere fren zirvesi yaptı. Erdoğan, 52 bankaya “Enflasyonun sebebi yüksek faizler. Türkiye’nin büyüyen ekonomisine destek verin” mesajı verdi
02 .

'BÜYÜMEYE DESTEK VERİN'

Büyüme ve yatırımın önündeki en büyük engelin faiz yarışı olduğunu sık sık gündeme getiren Erdoğan, 52 bankaya "Türkiye'nin büyüyen ekonomisine destek verin" mesajı verdi. Ekonomideki bütün verilerin olumlu seyrettiğine dikkat çeken Erdoğan, enflasyonun nedeninin yüksek faizler olduğunu vurguladı.

03 .
Külliye’de faizlere fren zirvesi

'FAİZLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİN'

Dünkü zirvede de yüksek faizlerin ekonominin önünde barikat olduğu belirtilerek, özellikle mevduat faizlerinin piyasa koşulları doğrultusunda makul seviyelere çekilmesi gerektiği vurgulandı.

04 .

BİLANÇOLAR GÜÇLENECEK

Paranın kredi maliyetinin yüzde 16-18'lere çıktığına dikkat çekildi. Mevduat faizi düşmediğinde Merkez Bankası kararlarına karşın, kredi faizlerinde anlamlı bir düşüş yaşanmadığı vurgulandı. Bankalardaki blok mevduata dikkat çekilirken, bankaların bu nedenle rekabet konusunda makul hareket etmedikleri kaydedildi. Yeni dönemde hükümet de bankaların elini rahatlatacak adımlar atacak. Önümüzdeki dönemde finansman kaynakları çeşitlendirilecek, sermaye piyasaları desteklenecek. Bu da banka bilançolarını güçlendirecek. Büyük projelerin sermaye piyasası aracılığıyla yapılmasının sektörü rahatlatacak.

Külliye’de faizlere fren zirvesi
05 .

BANKALARA 8 ÖNEMLİ MESAJ

 Devlet bankaları özellerle yarışmayacak

Blok mevduata uygulanan ve 16'lara ulaşan faizler aşağı çekilecek

Bankalar alternatif kaynak kullanacak

06 .
Külliye’de faizlere fren zirvesi

 Merkez Bankası kaynakları kullanılacak

Swap, yurtdışı borçlanma seçeneklerine ağırlık verilecek

Kamu bankaları faizde makul hareket edip sermaye piyasasını güçlendirecek

Nakit ihtiyacı ucuz fonlarla karşılanabilir

Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu ile piyasalar desteklenebilir.