Fakıbaba: Dünyanın merkezi olacağız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin gıda üretimi konusunda önemli bir noktaya geleceğini vurguladı.

Fakıbaba: Dünyanın merkezi olacağız
Fakıbaba: Dünyanın merkezi olacağız
GİRİŞ 17.10.2017 09:12 GÜNCELLEME 17.10.2017 09:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,"Biz, toprağımızı suyla, çiftçimizi bilgiyle donatırsak, Türkiye bu konuda önemli bir noktaya gelecektir. Çalışacağız, üreteceğiz. Türkiye olarak, belirli sorunları aşarsak, sadece bölgenin değil, dünyanın tahıl ambarı Türkiye olacak" dedi.

330 MİLYON LİRA HİBE

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, dünyada her yıl 244 milyon kişi uluslar arası, 763 milyon kişi ise kendi ülkeleri içerisinde kırsaldan kentlere göç ediyor. Tarımsal istihdamdaki azalma gıda güvencesi için de önemli bir risk oluştururken, her gece yaklaşık 1 milyar insan aç uyuyor. Ahmet Eşref Fakıbaba BM verilerine göre yaklaşık 66 milyon insanın zorla yerinden edildiğini, bu insanların ise yüzde 26'sının Türkiye topraklarında misafir edildiğini ifade etti.

Bakan Fakıbaba, Türkiye'de tarım alanında önemli destekler de sağlandığını vurgulayarak "Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe ödemesi yaptık. Geçen sene yaklaşık 15 bin genç çiftçiye 450 milyon lira hibe verildi. Bu yıl da 16 bin genç çiftçiye 483 milyon lira hibe desteğinin sağlayacağız. Şu ana kadar da 330 milyon lira hibe ödemesini gerçekleştirdik. Küçük çiftçileri destekleyecek yeni projelerimiz de olacak" dedi.

İSRAFI ÖNLEMEK ÖNEMLİ

Bakan Fakıbaba, gıdada israfın tüm dünya için çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek, "Allah'ın izniyle daha fazla sağlıklı gıda üretirsek ve israfı önlersek açlıktan ölüm oranlarını azaltacağımıza inanıyorum" dedi.

YORUMLAR 1
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bakan geldiginden buyana her şey lafta bu esski belediye başkanından ne beklenir ki ancak laf icraat yok neden işi bilmediginden
    Cevapla