Elektrik faturasını düşürmenin yolları

İstanbul Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından yeni evlenecek çiftlere, evlilik alışverişlerinde enerji verimli ürünleri tercih etmeleri çağrısında bulunuldu.

Elektrik faturasını düşürmenin yolları
Elektrik faturasını düşürmenin yolları
GİRİŞ 12.10.2017 14:02 GÜNCELLEME 12.10.2017 17:35
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ENVER'den açıklamada, cep yakmayacak faturalar için evlerde enerjinin verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

Evlerdeki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 20'sini elektrikli aletlerin tüketiminin oluşturduğu ifade edilerek, enerji verimli kişisel bakım ürünleri ve mutfak eşyası kullanımının faturaların düşürülmesinde oldukça etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ENVER İstanbul Şube Başkanı Rasim Mazlum, yeni evlenecek çiftlere enerji verimli çeyiz alışverişi yapmaları önerisinde bulundu.

Beyaz eşya ve elektronik aletler alınırken enerji tasarruflu ürünlerin seçilmesinin uzun vadede aile bütçesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Mazlum, yeni evlenecek çiftlerin düğün öncesi oturacakları evleri hazırlarken, çamaşır makinesinden buzdolabına, elektrik süpürgesinden odalarda kullanacakları ampule kadar enerji tasarruflu ürünleri tercih etmelerini önerdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu ayakları sadede gelin, ben üç çocuklu fabrika işçisi ve 14 seneden beri aylık ücretim bilinçli olarak sürekli ezilen bir işçiyim, benim ne günahım var.
    Cevapla
  • resul 6 yıl önce Şikayet Et
    faturanın düşmesi için en mantıklı çözüm elektriği kullanmamaktır :) ver faturayı ver :):)
    Cevapla
  • zekayi serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    düşürmenin yolu okum parası ve katma değer vergisini devletin silmesi lazım
    Cevapla
  • ucuza uret 6 yıl önce Şikayet Et
    elektriği nükleer ve kömür ile ucuza ve yerli kaynaklarla üret ve vergi alma. benzinli arabalar yokolacak 20 yılda o zamana kadar üretim kapasitesini kilo kalori olarak tüm o araçları elektrikle çalıştıracak kadar arttırmış olmalıyız zaten aynı miktar işi elektrikle yapmak benzinden ucuz ama mesela elektrikle ısınma çok pahalı gaza göre bu değişmeli ucuz üretime odaklanıp vergiler düşürülerek. her çatıya ucuza güneş enerjisi paneli yerleştirilebilmeli yerel panel üretimiyle, amorti falan etmesi yetmez ilk yatırım ucuz olmalı. çok uçuk maliyetler.
    Cevapla
  • özo 6 yıl önce Şikayet Et
    Giresun da ki 6 mküp suya 33,90 tl, 19 mküp suya 101,50 ve 34 mküp suya 193,40 tl geldiğini düşünürsek iyimi desem bilemedim!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle