Diğerlerinden çok farklı

Hazırlıkları süren ve 2019-2023 dönemini kapsayacak 11. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyumlu olacak.

Diğerlerinden çok farklı
Diğerlerinden çok farklı
GİRİŞ 27.09.2017 10:08 GÜNCELLEME 27.09.2017 10:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Haziran 2018'e kadar tamamlanacak 11’nci planın geçmişteki planlamalardan farklı olacağına dikkat çekiliyor. Plan çerçevesinde yeni ihtisas komisyonları ve çalışma grupları oluşturulacak.

2018 yılı Haziran ayına kadar tamamlanacak ve 2019-2023 dönemini kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı’nda sona yaklaşıldı. Plan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle uyumlu olacak. Yeni planın geçmişteki planlamalardan farklı olacağına dikkat çekiliyor. 11. Plan'da ihtisas komisyonları ve çalışma grupları oluşturulduğu belirtiliyor.

Bu kapsamda kalkınma planının hazırlık sürecinin önemli unsurlarından birini Özel İhtisas Komisyonları oluşturacak. Komisyonların çalışmalarından elde edilen sonuçlar plan hazırlıklarına önemli katkı verecek. Yenişafak'ta yer alan habere göre hazırlıkları süren Plan’da “Yeni Hükümet Sisteminde Kamu Yönetimi Nasıl olmalı”, “Kalkınmanın Finansmanı Nasıl ve Ne Şekilde Olmalı”, “İnternet Girişimciliğinde Ne Tür Adımlar Atılması Gerekiyor, bizim eksikliklerimiz nedir” sorularına yanıt aranacağı öğrenildi.

YAPISAL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

Çalışma gruplarından biri de “Kadının kalkınmadaki rolü nedir ve ne olmalıdır” başlığında kurulacak. Yapısal dönüşüm alanları ve bunlara ilişkin hedef ve stratejiler de ortaya koyulacak. Bu arada Resmi gazete’de, genelgenin ekindeki 43 maddelik “Özel İhtisas Komisyonları” ve 32 maddelik “Çalışma Grupları” başlıklı iki ayrı liste de yayımlandı.

KÜRESEL DENGELEMEDEN YARARLANACAĞIZ

Planın hazırlık çalışmalarında, Türkiye’nin bu süreçten kazançlı çıkmasının da amaçlandığı belirtiliyor. Uzmanlar, plan kapsamında alınacak tedbirlerle bir yandan milli gelirin artırılması, bir yandan da dengeli paylaşılmasının sağlanacağına vurgu yaptı. Yapısal reformlara daha fazla ağırlık verileceğine de işaret eden uzmanlar, getirilecek düzenlemeler ile ülkede ekonomik istikrar ve güven ortamının önümüzdeki 5 yıl hiç tereddütsüz sürdürülebilir olduğunun dünyaya gösterileceğini dile getirdi.

YORUMLAR 2
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem yeter artık diyorum her şeyden önce çektiğim maddi sıkıntıların bir an önce son bulmasını emekliliğimin artık tadına varmak istiyorum,diyorum tüm ssk emeklileri adına
    Cevapla
  • muallim 6 yıl önce Şikayet Et
    refarandumdan itibaren tüm icraatlarda reis sorumludur,2019 a aslında kendi icraatleriyle girmeside daha iyi oldu.
    Cevapla