İthalatında gümrük vergisi sıfırlandı

Et ve Süt Kurumunca (ESK) kullanılacak sığır etinin bazı kemikli parçalarının ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak.

İthalatında gümrük vergisi sıfırlandı
İthalatında gümrük vergisi sıfırlandı
GİRİŞ 16.09.2017 10:30 GÜNCELLEME 16.09.2017 14:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakalar Kurulunun "Avrupa Bi̇rli̇ği̇ Menşeli̇ Bazı Tarım Ürünleri̇ İthalatında Tari̇fe Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünce Kullanılmak Üzere Sığır Eti İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar" çerçevesinde, bu yılın sonuna kadar ithalatı yapılacak "diğer kemikli parçalar" için gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak. Kararla ilgili hükümler Ekonomi Bakanlığınca yürütülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Vergı indirimleri vatandaşa yansımıyor. Et her geçen gün pahalanıyor. Vergi indirimlerini birileri cebe indiriyor. Bu haftasonunu et geçen haftaya göre yüzde 10 artmış. Hükümet yetkilileri et fiyatları düşecek dedikçe fiyatlar artıyor. Et fiyatları geçen yıla göre yüzde 50 arttı. Yine diğer gıda ürünleri yüzde 50 arttı. Fakirin enflasyonu yüzde 30'dan aşağı değil. Buna bir çare bulunmalı.
    Cevapla
  • Çifçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın helal olmayan yiyecekler vucuda girdimi hücreler ALLAH ı zikretmesini durdurur çünkü ALLAH ın kanunu bu .3 milyar müslümanın hali ortada .
    Cevapla
  • Engin 61 6 yıl önce Şikayet Et
    Üreticiyi bitirdiler fındık hayvancılık tarım bitmiştir. Herkes fabrikalara 1400 TL ye talim
    Cevapla
  • abduelkerim CCC 6 yıl önce Şikayet Et
    helal kesim denetimi olmayan etleri kime yedireceksinuz. ozellikle avrupadaki kanatlı hayvanlarin %99.99 helal kesim degil.
    Cevapla