Hükümetten flaş Almanya açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'nın, Türkiye'nin planlanmış Gümrük Birliği güncellemesini engellemeye hakkı olmadığını söyledi.

GİRİŞ 07.09.2017 14:04 GÜNCELLEME 07.09.2017 14:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakere sürecinde bir risk görüyor musunuz?" sorunu üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Almanya'nın Gümrük Birliği'ni güncellemeyeceğiz' diye bir cümle kurmaya hakkı ve yetkisi yok. 'Gümrük Birliği'nin güncellenmesini istemiyoruz' diyebilirler, bu bir görüştür ama şunu da unutmamak lazım biz Gümrük Birliği'nin güncellenmesi görüşmelerine Almanya ile başlamadık, Almanya ile yapmıyoruz ve sürdürmüyoruz." şeklinde yanıtladı.

Buradaki muhatabın AB olduğunu ve AB'nin ilgili komiserleriyle yaptıkları görüşmelerde herhangi bir problem görmediklerini, sürecin planlandığı şekilde devam ettiğini anlatan Zeybekci, "Ama bu, şu demek değil, Türkiye ne pahasına olursa olsun Gümrük Birliği'ni güncellemek gibi bir şey peşinde değildir. Bu karşılıklı olarak tarafların faydasınadır, AB'nin daha çok menfaatinedir, Almanya'nın en menfaatinedir. Gümrük Birliği'yle ilgili söylenen sözleri, temelsiz ve zeminsiz olarak görüyoruz. Siyasetçilerin kendilerinin, partilerinin görüşleri olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA İLE DOMATES KONUSUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

Rusya ile yaşanan dometes kirizine de edğinen Zeybekci, "Rusya ile ticarette domates dışında engellenen bir tarım ürünü kalmadı, bu konunun da bir an önce çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • oguzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadaş ne domatesmiş :))
    Cevapla