Altının onsu yılın zirvesini gördü

Kuzey Kore`nin "hidrojen bombası" denemesinin ardından, Asya borsaları Çin hariç günü düşüşle kapatırken Avrupa borsaları güne düşüşle başladı. Güvenli liman altın ise yükselişte.

Altının onsu yılın zirvesini gördü
Altının onsu yılın zirvesini gördü
GİRİŞ 04.09.2017 14:37 GÜNCELLEME 04.09.2017 14:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Altının ons fiyatı, Kuzey Kore'nin dünkü "hidrojen  bombası" denemesi sonrasında bugün 1.339,8 dolara kadar çıkarak bu yılki en yüksek seviyesini gördü. 

Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istidam verisinin beklentilerden  kötü gelmesinin ardından 1.328,89 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı,  haftayı 1.325,35 dolardan tamamlamıştı.

Bugüne 1.325,04 dolardan başlayan altının ons fiyatı Kuzey Kore'nin  hidrojen bombası denemesi sonrasında küresel piyasalarda risk iştahının azalması  ve yatırımcıların "güvenli liman" arayışının etkisiyle yılın en yüksek seviyesi  olan 1.339,8 doları gördü. Bu seviye aynı zamanda 27 Eylül 2016'dan beri gördüğü  en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Altının ons fiyatı, şu sıralar günlük bazda yüzde 0,70 artışla 1.334 dolarda seyrediyor.

YORUMLAR 10
  • ÇELİK 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kore veABD günümüz ortamda her ikisi savaşı göze alamazlar.Çünkü bu işin getirisinden çok her alanda zararı olacaktlr.Petrol,finans,Dolar ve altın için yapılan ,ilk dalgalanmayı sağlamak ve ilk tepkiyi sağlamak için yapılan oyundur.Yani danışıklı dövüştür.Önümüzdeki günlerde her şey rengini belli eder.Saygılar.
    Cevapla
  • Deli Çavuş 6 yıl önce Şikayet Et
    yaa ne alakası var arkadaş benim anlamadığım.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ne is ya... Trumpun köpeginin karni agriyo haberi verseler, altin dolar firliyor, bazi göz açiklarin cepleri doluyo
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke birbirlerini bi yeseler de ALEM bi huzura kavuşsa :
    Cevapla
  • MsK 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasil ortadogu ve rusya ekonomisini kontrol icin petrol ve dogalgaz fiyatlarini elinde tutuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle