Sürücüler dikkat! Hepsi radar olacak

Bursa’da sürücülerin trafik ihlali yapmasını engellemek için şehrin 7 farklı noktasına trafik polis aracı maketi yerleştirildi.

GİRİŞ 15.08.2017 12:10 GÜNCELLEME 15.08.2017 13:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Bursa’da sürücülerin trafik kurallarına daha fazla uymasını sağlamak için Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin İzmir, Ankara, İstanbil girişi ile otoyolda olmak üzere 7 farklı noktalara maket trafik polisi aracı konuldu.

Aşırı suratlı şekilde yola devam eden sürücüler, beklemedikleri noktalarda trafik polisi aracını görünce hızlarını yavaşlatıp, kurallara uyuyor. Sürücüler, uzaktan baktıklarında gerçek trafik polisi aracını sandıkları maketi yakından görünce kısa süreli şaşkınlık geçiriyor. Daha önce şehirlerarası yollarda kullanılan uygulamanın şehir girişlerinde olması sürücülerin şaşkınlığına neden oluyor. Trafik ekiplerinin uygulama yaptığını zanneden sürücüler ceza yemekten kurtulmak için maketin yanından geçerken hızlarını yavaşlatarak, kurallara uygun bir şekilde geçiş sağlıyorlar.

YAKIN ZAMANDA RADAR KONTROLÜ YAPACAK

Maket trafik polisi aracı güneş enerjisi ile çalıştığı için günün tüm saatlerinde o noktada trafik uygulaması var gibi gösteriyor. Kalın bir zemine yapılan maket ancak yanından geçince gerçeğinden fark ediliyor. Yakın zamanda maketlerin hız kontrolü de yapacağı öğrenildi.

Bursa - İstanbul yolu üzerinde konulan maket ile ilgili konuşan bir sürücü, “Bu noktada sürücüler daha önceleri yokuş aşağı çok hızlı iniyordu. Artık yokuşun başında trafik polisi aracını gören ceza yememek için kurallara uyarak iniyor. Bu noktalarda önceden çok kaza oluyordu, bu uygulama sayesinde kazaların azalacağına inanıyorum" dedi.

YORUMLAR 35
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun kuralsız dolaşanlara
    Cevapla
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    makul olan hız sınırı ilkeleri bu güzel yollarda eski yol hız sınırı gülünçtür hız sınırı cıtasını yükseltmek lazım en az 20 katran daha fazla olmalı.hem arabalar güzel hemde yollar fakat kafa eski .
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatalı park eden sivil ve resmi araçlara hiç işlem yok.Sinyalsiz dönenler,hatalı sollayanlar esas kazaya sebep oluyorlar.Bunlara önlem düşünülüyor mu?Amaç insan sağlığını korumak mı, yoksa hatalardan rant elde ederek para kazanmak mı?
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Amaç hız sınırını aşanları tespit etmek ise,üretilen araçlara hemen, kullanımda olanlara belli süre içinde takılacak mikrocip sayesinde Türkiyenin her noktasında araçların hız,güzergah takibi yanında aracın ,teneke parçasıyla değilde elektronik ortamda takibi sayesinde suçlu takibi ve ayrıca vergi,sigorta,muayene,ekzoz muayenesi olmayanlar anında tespit edilerek müdahalesi söz konusu olur.Hatta uzaktan durdurulabilir.
    Cevapla
  • ağır vasıta 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu hızın önüne geçmek istiyorsaniz milletin cebine elinizi atacağiniza kolayı var.çağirin otomobil ureticilerini deyin ki kadran 80 yapin olsun bitsin.saçma sapan yollarda hiz siniri 50 yahu yol mu biter.iyice suyu çıktı bence bu trafik işi iyi bir rant kapisi oldu.adam 3 kurusun hesabini yapip senelik 10 gun köye gidecek burnundan getiriyorsunuz.90 lık yola hiz siniri 40 nedir yahu .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle