2017 Orman Genel Müdürlüğü personel başvuru şartları ve tarihi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılında personel alımı yapılacağının duyurusu gerçekleştirildi. Buna göre, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde 95 kişi Orman Muhafaza Memuru olarak istihdam edilecek. Peki, Orman Genel Müdürlüğü personel başvuruları ne zaman başlayacak? İşte, yanıtı…

2017 Orman Genel Müdürlüğü personel başvuru şartları ve tarihi
2017 Orman Genel Müdürlüğü personel başvuru şartları ve tarihi
GİRİŞ 10.08.2017 09:49 GÜNCELLEME 10.08.2017 09:49

Orman Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan ilana göre, bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amacıyla Orman Muhafaza Memuru alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilanı göre alımı yapılacak Orman Muhafaza Memurunun sayısı 95 kişi olarak belirlendi. Orman Genel Müdürlüğü tarafından alımı yapılacak 95 kişilik Orman Muhafaza Memuru istihdam dağılımına bakıldığında; 25 kişi Zonguldak'ta, 20 Kişi Balıkesir'de 25 kişi Bolu'da ve 25 kişi Kastamonu’da olmak üzere 4 farklı bölgeden 95 kişi alacak. Bununla birlikte ‘’Orman Muhafaza Memuru’’ olarak başvuru işleminde bulunmak isteyenlerin birtakım koşulları da yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu doğrultuda, Orman Genel Müdürlüğü’ne ‘’Orman Muhafaza Memuru’’ olarak başvuru yapmak isteyen kişileri ilgilendirecek başvuru şartları belli oldu. Başvuru şartları için öncelikli kriter, adayların 2016 yılında yapılan KPSS sınavından en az 50 puan almış olmalarıdır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru işlemleri, 10 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru işlemleri, 21 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek.

BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

İnternet üzerinden gerçekleştirilecek başvuru işlemleri için adayların "https://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/" adresinde bulunan başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekiyor. Bunun dışında yapılacak olan şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve başvuru süresi hiçbir şekilde uzatılmayacaktır.

BAŞVURUDA BULUNABİLMEK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR NELERDİR?

->657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

->Tam teşekküllü resmi sağlık kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak (Atamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

->Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

->Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

->2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2016-KPSSP93) en az 50 puan almış olmak,

->Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman işletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak.

ADAYLAR İÇİN SINAV GERÇEKLEŞTİRİLECEK!

Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına göre puan sıralamasında oluşacak sıralamaya göre en yüksekten en düşüğe doğru kadro sayısının dört karı kadar sınava tabii tutulacaktır.

Başvuru yapmış adaylar puanlarına güveniyorlarsa 31 Ağustos 2017 tarihinde Orman Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında yapılacak olan sınav duyurusunu takip ederek sınava katılıp katılamayacaklarını öğrenebilirler.

SINAV KONULARI NELERDİR?

*Öncelikle sınava katılacak adayların uygulama sınavına gelirken yanlarında; başvuru formunu, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesini bulundurmaları gerekmektedir.

Uygulamalı sınavın konuları ise şunlardır:

->Orman yangınları, orman zararlıları ile mücadele ve ormanların korunması,

->Orman ürünlerinin; üretimi, standardizasyonu, ölçülmesi ve değerlendirilmesi,

->Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür teknikleri,

->Bireysel muhakeme, kavrama, özetleme, ifade yeteneğinin ölçülmesi,

->Mesleğe yönelik fiziki dayanıklılık ve yeterlilik hususları, esas alınarak bu fıkrada belirtilen her bir bent yirmi puan üzerinden değerlendirilecektir. Uygulama Sınav Kumlunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçilecek olup, üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların uygulama sınav puanı tespit edilir.

*Uygulama sınavında yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.