A. Mahmud Hüdayi Vakfı kurban çalışmasına başladı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, bu yıl yurtdışı kurban bedelini 500 lira olarak belirledi.

A. Mahmud Hüdayi Vakfı kurban çalışmasına başladı
A. Mahmud Hüdayi Vakfı kurban çalışmasına başladı
GİRİŞ 07.08.2017 10:22 GÜNCELLEME 07.08.2017 10:22

Kurban bedelleri yurtiçinde büyükbaş kurban bedeli olarak 1350 TL, küçükbaş kurban için ise türüne göre 950 TL, 1150 TL ve 1400 TL olmak üzere 3 farklı şekilde belirlendi.

“Kurban Yakınlıktır, Muhtaçlara Yaklaş ki, Allah’a Yaklaşasın ” çağrısı ile Kurban Bayramı’na hazırlanan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, hayırsever vatandaşları dünyanın dört bir köşesindeki kurban heyecanına ortak olmaya davet ediyor. Toplanan kurban bedelleri yurt içinde ve yurt dışındaki 40 ülkede mazlum, mağdur ve kimsesizlerin yardımına koşacak. Vakıf kurban coşkusunu hayırseverlerin desteğiyle kurban kesme gücü olmayanlarla paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışıyor.

Yurtdışı Kurban Dağıtımı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın yurt dışında kurban keseceği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Filistin, Fildişi Sahili, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda, Yemen gibi birçok ülke bulunuyor. Yurtdışından ve yurtiçinden vermek yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde, anlaşmalı banka hesaplarına havale yolu ile veya Üsküdar ve Küçük Çamlıca merkezlerinden bizzat makbuz karşılığı randevulu yurtiçi kurban kayıtlarını ve yurtdışı kurban dağıtımı yapabilecekler.

Yurtiçi Kurban Dağıtımı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Kurban bayramı günlerinde Üsküdar ve Küçük Çamlıca’daki vakıf merkezlerinde tesis ettiği iki modern ve hijyenik kesimhanede İstanbul halkına kurbanlarını kolaylıkla kesebilme ve ibadetlerini gönül huzuru ile tamamlayabilme imkanı sunuyor.

Kurban bayramının ilk üç günü kurban sahiplerinin, bizzat yerinde görerek ve vekâletleri alınarak randevu sistemiyle profesyonel kasaplar eliyle kurbanlarını kestirme fırsatı bulduğu organizasyonda kurban etleri hisse sahipleri arasında eşit şekilde pay edilmektedir. Kesilen kurban etlerinden her bir hisse sahibinden alınan 1/3 oranındaki kısmı ise vakfa dağıtım olarak bırakılarak aşevlerinde, vakfa bağlı kurs ve yurtlarda okuyan öğrencilerin yemeklerinde, İstanbul’da yerli ve muhacir binlerce ihtiyaç sahibi aileye dağıtılarak değerlendirilmektedir.