Hayvan yeminde GDO onayı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Biyogüvenlik Kurulu kararına göre hayvan yeminde genetiği değiştirilmiş 3 soya ve 1 mısır çeşidine onay verildi.

Hayvan yeminde GDO onayı!
Hayvan yeminde GDO onayı!
GİRİŞ 02.08.2017 08:56 GÜNCELLEME 02.08.2017 09:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan Biyogüvenlik Kurulu kararına göre hayvan yeminde genetiği değiştirilmiş 3 soya ve 1 mısır çeşidine onay verildi.

Buna göre, dmo genini içeren genetiği değiştirilmiş MON87708 soya çeşidi, csr1-2 genini içeren BPS-CV127-9 soya çeşidi, cp4epsps, FAD2-1A ve FATB1-A genlerini MON87705 soya çeşidi, cspB genini ihtiva eden MON87460 mısır çeşidinin hayvan yemlerinde kullanılmasına izin verdi.

Karara konu soya ve ürünleriyle ilgili miktar, işleme süreçleri, piyasa dağıtımı, satış dağıtımı ve ambalaj şekli gibi bilgilerin yer aldığı izleme raporları ile yıllık raporların Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından kendi görüş ve yorumları da içerecek şekilde 6 aylık dönemler hâlinde hazırlanması ve Biyogüvenlik Kurulu'na sunulması zorunlu olacak.

Biyogüvenlik Kurulu'na dört genetiği değiştirilmiş ürünün hayvan yemlerinde kullanımının değerlendirilmesi başvurusu Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) tarafından yapıldı.

YORUMLAR 9
  • Evli 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş!!! . Dur? gdo nun hicbir zararı yok yok. esas tehlike DOMUZ gdo katkılı yem, domuz leşi katkılı yemlerden daha iyidir.
    Cevapla
  • ALBATROS 6 yıl önce Şikayet Et
    Fasulye Bitki Yiyin Ey Şikayet Edenler GDO ürünleri Hayvanlar Yiyicegi İçin Niye Şikayet Edip Tarım Bakanlığını Rahatsız Ediyorsunuzki Bizim İçin Sorun Yok Nasılsa Haa Birde Yumurtayıda Yemeyinki GDO lu Genetikler Bize Geçer Alimallah Sonra Yumurta Gibi Yamuk Yumuk Çocuklarımız Olur Bu Arada Tarım Bakanlığını Kutlarım İnsanlara GDO li Ürünleri Yasakladığı İçin İlk İcraatı HARİKA
    Cevapla
  • ARMADA 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Ya Buyrun Burdan Efendiler GDO li Ürünler Bize (Biz İnsanlara Yememiz Yasaklanmıştır)Ama Biz İnsanlarda Hayvansal Ürünler Yemezssek Sorun Yok Dimi Mercimek Fasulye Nohut Ve Sebze Yeriz Olur Biter
    Cevapla
  • antiput 6 yıl önce Şikayet Et
    gdo nun tehlikeli olduğu falan yok. bknz. feyz hayvancılık
    Cevapla
  • timana41 6 yıl önce Şikayet Et
    olmadı , hemde hiç olmadı,herşey para değil,Fakıbaba ilk icraatın bu mu?.
    Cevapla
  • Fırtına 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarım bakanı geleli fazla olmadı ve resmi gazete yeni yayınladı dolayısıyla bu kanun fakıbabanın değil olsa olsa ondan öncekinin icraatıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle