TDV vekaletle kurban bedellerini açıkladı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vekalet yoluyla kurban bedelini açıkladı.

TDV vekaletle kurban bedellerini açıkladı
TDV vekaletle kurban bedellerini açıkladı
GİRİŞ 31.07.2017 12:47 GÜNCELLEME 31.07.2017 12:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, yaptığı açıklamada, vekaletle kurban organizasyonu kapsamında yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Türkiye'de 275 merkezde, yurt dışında 135 ülke ve 400 bölgede, yaklaşık 275 bin hisse kurban kesimiyle ilgili planlamaları yaptıklarını bildiren Tutkun, "Türkiye'den vekalet vermek isteyen vatandaşlarımızın yurt içinde kurbanlarının kesilmesi için 850 lira, yurt dışında kurban vekaleti için ise 600 lira bedel belirlendi.

Yurt dışından kurban vekaletlerini verecek vatandaşlarımız ise 150 avro üzerinden belirlenen rakamlarla, vekaletlerini TDV'ye ulaştırmış olacak." diye konuştu.

Vatandaşların bu yıl da vakfa bağışlarını yapabileceğini belirten Tutkun, "www.diyanetvakfi.org.tr" adresi, online bankacılık sistemi, anlaşmalı banka, PTT ile TDV il ve ilçe şubeleri, müftülükler ya da mahallelerdeki din görevlileri aracılığıyla vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceğini bildirdi.

YORUMLAR 6
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kurban kesmeyi busene ertelemek lazım,çünkü ibadet maksatından çıktı rant olayına girdi zaten ismini bile et bayramı yaptılat.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer devlet önlem almasa Fiyatlar daha çok fırlayacaktı.. Çünkü Kurban satıcıları iyice çıldırdı,% 200 kazanmak istiyorlar!!. bu kadar yüksek fiyata Hayvan olmaz...Birde herkes Kurbanlarını ikinci üçüncü kes,sin fiyatlar nasıl düşüyor?.
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Canlı hayvan fiyatları hala çok yüksek ve çözülemiyor. Fakıbaba'dan en büyük beklentimiz artık bu et işini ranta döndürenlere fırsat vermemesi.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    allah kabul etsin niye yurt içi yüksek fiyatlar piyasada daha ucuz
    Cevapla
  • isvicreliii 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz burada somali ve diger afrika ülkeleri için kurban bedeli olarak 85 chf yani 300 tl gibi bir rakam oduyoruz. O yuzden gonullu olarak afrikada kurban kesenler araciligi ile 2 adet kurban kesilir diyanetin belirledigi rakamla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle