Fast food devlerinde koliform skandalı

İngiltere`deki McDonalds, Burger King ve KFC restoranlarındaki içeceklerde dışkıda bulunan bakteri saptandı.

Fast food devlerinde koliform skandalı
Fast food devlerinde koliform skandalı
GİRİŞ 21.07.2017 10:11 GÜNCELLEME 21.07.2017 11:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Her binlerce kişinin yemek yediği dev şirketler konuyla ilgili açıklamada bulundu.

İngiltere’deki McDonalds, Burger King ve KFC restoranlarındaki içeceklerde dışkıda bulunan bakteri saptandı.

BBC’de yayımlanan Watchdog isimli program her zaman yaptığı gibi restorandan topladığı 10 numuneyi test laboratuvarlarına gönderdi ve çarpıcı sonuçları ekrana yansıttı.

McDonald’s’tan alınan üç numunede Burger King’den alınan altı numunede ve KFC’den alınan 7 numunede koliform bakterisi saptandı. KFC’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Şok içindeyiz ciddi hayal kırıklığı yaşıyoruz” açıklamasında bulunuldu.

Sözcü'de yer alan habere göre Burger King, “Temizlik ve hijyen önceliğimizdir” derken CNBC’ye konuşan McDonald’s yetkilileri, “Bizim için insan sağlığından daha önemlisi yok” diye konuştu.

KALİFORM NEDİR?

Koliform bakteriler gıda ve suların sıhhi durumunu gösteren göstergeç bakterileri olarak tanımlanıyor. Tanım olarak çubuksu, Gram-negatif olup 35-37 °C'de laktoz fermante ederek asit ve gaz üretebiliyorlar. Koliformlar sıcak kanlı hayvanların dışkılarında bolca bulunurlar, ama sulak ortamlarda, toprakta ve bitkilerde de bulunurlar. Çoğu zaman kloliformalar kendileri hastalığa neden olmazlar ama kolay kültürlenirler, ve varlıkları dışkı kaynaklı zararlı patojenlerin de mevcut olabileceğine işaret edebilir. Dışkıya ait (fekal) patojenlere bakteriler, virüsler, protozoalar ve parazitler dahil olarak yorumlanır.

YORUMLAR 10
  • muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    hic olmazsa bu alanda alternatifimiz var. simit mekanlari, ev yemekleri gibi. Özellikle ev yemeklerine bayildim, oturma mekanlarida guzel oldumu fastfood a gerek kalmaz.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ahmaklar gitsin fast food yemeye devam etsin . Disarda yemek yemek intihar etmek gibi birsey. Cocuklariniza sahip cikin ,fast fooddan koruyun
    Cevapla
  • Lala 6 yıl önce Şikayet Et
    Cola meyan köklerinden yapılıyor. Sağır sultan bile duydu. Fare meyanı sever. Toplu meyan bitkilerinde ölmüş fareler de kalıyor. Son makineye atıyorlar kum gibi oluyor.
    Cevapla
  • Ali06 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman görünmlü olup orlardan zıkkımlanmayı öncelik sanıp birde bunu sosyal medyada paylaşan lara kapak olsun
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Gitmeyin içmeyin ölmezsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle