Vatandaşların 'kaçak geçiş' isyanı

Adana'da HGS etiketi ve kredisi bulunmasına rağmen Adana - Mersin otoyolunda kaçak geçiş cezası yiyen vatandaşlar isyan etti

Vatandaşların 'kaçak geçiş' isyanı
Vatandaşların 'kaçak geçiş' isyanı
GİRİŞ 19.07.2017 11:21 GÜNCELLEME 19.07.2017 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adana'da, araçlarında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketi ve kredisi bulunmasına rağmen Adana-Mersin otoyolunda kaçak geçiş cezası yiyen vatandaşlar isyan etti. Gişelerden geçen araçların neredeyse yarısından fazlasında sensörlerden kaçak geçiş alarmı çaldığı görüldü.  

Adana - Mersin otoyolunu kullanan pek çok araç sahibi, araçlarında HGS etiketi ve yeterli kredileri bulunmasına rağmen gişe çıkışında “Kaçak geçiş” alarmıyla şok oldu.

Otoyolu bir kez daha kullanmak zorunda kalan vatandaşlar bu defa çareyi gişe girişlerinde bulunan HGS bankolarına gelerek kredilerini teyit etmekte buldu. Ancak bankodaki sistem yavaşlığı nedeniyle vatandaşlar araçlarıyla birlikte uzun kuyruklar oluşturdu.

01 BAR 52 plakalı aracın sahibi Mehmet Sarıoğlu, kaçak geçiş cezası nedeniyle pek çok vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, “Sistemsel hata yüzünden defalarca ceza yedik. Bıktım, usandım, buradaki herkes sorunlu. Karayollarını arıyoruz, sistemsel hata diyorlar ama 610 lira ceza yazılmış. Yazık, kimse ilgilenmiyor. Araçlarımızda HGS etiketi var, kredimiz var. Plakayı nasıl okumuyor, etiketi nasıl okumuyor. Onu da mı biz okuyalım? Gişeler sabahtan beri ötüyor. Yarım saattir burada bekliyoruz, paramızla rezil oluyoruz. 45 derece altında bekliyoruz, bize de yazık” diye konuştu.

Yunus Bağıt isimli vatandaş da geçmiş dönemde otoyolu kullanmamasına rağmen 170 lira ceza yediğini anlattı.

Halil Canayakın ise geçtiğimiz hafta gişelerde HGS bölümünün kaza nedeniyle kapalı olduğundan OGS bölümünden geçtiğini ancak daha sonra görevlileri aradığında “HGS kredinizden düşer” diye yanıt almasına rağmen bin 500 lira ceza yediğini ifade etti. Vatandaşlar, HGS sistemindeki arızanın bir an önce giderilmesini talep etti.

Öte yandan, otoyol gişelerinden geçen araçların yarısından fazlasında sensörlerden kaçak geçiş alarmı çaldığı duyuldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Mehmet Kandemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen ordan geçmişsin hatalı olmuş ben ömrümde gitmediğim yerden ceza geldi.
    Cevapla
  • erdal yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    İnicen arabadan bir güzel kıracaksın camı çerçeveyi sonra yola devam
    Cevapla