5 bin görme engelliye ücretsiz cihaz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ''41 ilde yaşayan 5 bin görme engellimize gören göz cihazlarını 2018'de bedelsiz olarak dağıtacağız'' dedi.

5 bin görme engelliye ücretsiz cihaz!
5 bin görme engelliye ücretsiz cihaz!
GİRİŞ 17.07.2017 15:21 GÜNCELLEME 17.07.2017 15:21

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Gören Göz Projesi Sözleşmesinin yarın imzalanarak çalışmaların başlatılacağını belirterek, "Proje kapsamında 41 ilde yaşayan 5 bin görme engellimize gören göz cihazlarını 2018'de bedelsiz olarak dağıtacağız ve görme engellilerimizin yaşamını kolaylaştıracağız." dedi.

'2018'DE DAĞITACAĞIZ'

Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sözleşmesinin yarın imzalanacağını ve çalışmaların başlatılacağını dile getiren Arslan, "Proje kapsamında 41 ilde yaşayan 5 bin görme engellimize gören göz cihazlarını bedelsiz olarak 2018 yılında dağıtacağız ve görme engellilerimizin yaşamını kolaylaştıracağız." diye konuştu.

DAĞITIM SEÇİLİ İLLER İÇİN

Gelecek yılın ortasından sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenecek illerde yaşayan görme engellilere cihaz dağıtımlarının yapılması kararına dikkati çeken Ahmet Arslan, dağıtım yapılacak illerin ve tarihlerin Bakanlık olarak görme engellilere ayrıca duyurulacağını ifade etti.

Arslan, Bakanlıkla ilgili her alanda engellilere yönelik projeler üretmenin en çok önemsedikleri konulardan olmaya devam edeceğini bildirdi.

CİHAZIN İÇERİĞİNDE NE VAR?

Gören göz cihazı, görme engellilerin gitmek istedikleri yere yürüyerek veya toplu taşıma araçlarını kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için körcül haritalar içeren bir navigasyon programı ve ekran okuma desteği, internet tarayıcısı, medya oynatıcısı, e-mail programı, elektronik kitap okuma ve benzeri özellikleri bulunan bir akıllı telefondan oluşuyor.

KAYNAK: AA