Kimler altın yatırımı yapabilir? Yatırım için hangi altın türü kullanılmalıdır?

Altının kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olması nedeniyle Türk halkı altın yatırımına oldukça sıcak bakabilmektedir. Peki, kimler altın yatırımı yapabilir? Yatırım yapmak isteyenler hangi altın türünü kullanmalıdır?

Kimler altın yatırımı yapabilir? Yatırım için hangi altın türü kullanılmalıdır?
Kimler altın yatırımı yapabilir? Yatırım için hangi altın türü kullanılmalıdır?
GİRİŞ 17.07.2017 13:59 GÜNCELLEME 17.07.2017 13:59

Türk halkının borsaya karşı tedirgin duruşu nedeniyle yatırım yapabilmek adına öncelikli olarak akıllara altın gelmektedir. Yatırım için farklı döviz kurları ciddi bir piyasa bilgisi gerektirdiğinden kişiler bu alanda yatırım yapmakta zorluk çekebilmektedir. Ancak yatırım için herkesin en başvurduğu yöntemler arasında altın yer almaktadır. ‘’Altına kimlerin yatırım yapabildiği ve yatırım için hangi altın türünün kullanılması gerektiği’’ sorularına ilişkin tüm yanıtlara şimdi haberimizden ulaşabilirsiniz.

KİMLER ALTIN YATIRIMI YAPABİLİR?

‘’Kimler altın yatırımı yapabilir?’’ sorusunun yanıtına gelindiğinde, öncelikli olarak kişi, meslek grubu, gelir düzeyi gibi faktörlerin ayrımı yapılmaması gerekmektedir. Altın yatırımı, elinde belirli birikime sahip her kişiden ve gruptan bireyler tarafından yapılabilmektedir. Altın yatırımını kimlerin yapabileceği noktasında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Sonuç olarak, altını farklı perspektifte bulunan her birey dilerse yatırım için bu yönteme kolaylıkla başvurabilmektedir.

YATIRIM İÇİN HANGİ ALTIN TÜRÜ KULLANILMALIDIR?

Altına yatırım yapmak isteyen kişilerin bu konuda merak ettikleri bir diğer husus da, yatırım yapacağı altının hangi türden olması gerektiği noktasındadır. Her kişi doğal olarak yatırım yaparken kendisine en çok verim sağlayacak ve fayda getirecek yöntemi bilmek ve bu doğrultuda yatırım yapmak istemektedir.

Bu nedenle altına yatırım yapmak isteyen kişiler, yatırım için tercih edilmesi gereken en iyi altın türü olan gram altına yönelmelidir. Elbette ki altın türleri arasında cumhuriyet altını ya çeyrek altın gibi türler de farklı alternatifler arasında değerlendirilebilir, ancak gram altın tüm bu altın türleri arasında kişiye yatırım için en çok faydayı sağlayacak bir türdür.

Gram altının neden yatırım için tercih edilmesi gereken altın türü olduğunu açıklamak gerekirse, alış ve satış arasındaki fiyat farkının en az olduğudur. Yani konuyu daha detaylı bir şekilde incelemek gerekirse herhangi bir altın türündeki işçiliğin az olması durumunda alış ve satış arasındaki fiyat farkı giderek azalmaktadır. Gram altın da en az işçilik gerektiren bir altın türü olması nedeniyle alış ve satış arasındaki fiyat farkı diğer altın türlerine göre en az olmaktadır.

Yatırım için ilk olarak gram altının kullanılması gerektiği dışında, önem sırasına göre cumhuriyet altını ya da düz bilezikler için yatırım yapılması önerilmektedir.