İhracata destek ödemelerinde e-imza dönemi

Destek ödemesine ilişkin belgelerin elektronik ortamda firmalar tarafından e-imza uygulaması çerçevesinde yüklenmesi yeterli olacak.

İhracata destek ödemelerinde e-imza dönemi
İhracata destek ödemelerinde e-imza dönemi
GİRİŞ 07.07.2017 09:44 GÜNCELLEME 07.07.2017 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İhracata destek ödemesine ilişkin belgelerin elektronik ortamda firmalar tarafından E-İmza uygulaması çerçevesinde yüklenmesi durumunda, orijinal evrakların başvuru yapılan kurum ve kuruluşlara ibrazına gerek kalmayacak.

Ekonomi Bakanlığının "İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan Yapılan Ödemelere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Destek ödemesine ilişkin belgelerin elektronik ortamda otomasyon sistemlerine firmalar tarafından e-imza uygulaması çerçevesinde yüklenmesi durumunda, orijinal evrakların başvuru yapılan kurum ve kuruluşlara ibrazı aranmayacak.

Firmalar tarafından e-imza uygulaması çerçevesinde otomasyon sistemlerine yüklenen destek ödemesine konu belgelerin eksiksiz bir şekilde muhafaza yükümlülüğü ve denetime karşı sorumluluğu, destek başvurusunda bulunulmasından itibaren 10 yıl boyunca firma yetkililerine ait olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Karlıdağ 6 yıl önce Şikayet Et
    E-imza ile otomasyon sayısının artması gerekmektedir. Ayrıca e-imza alımı ve kurulumu oldukça zor olmaktadır. eimza.gen.tr sitesinden aldığımız e-imza kurulumunda çok zorlandık.
    Cevapla