Bakan'dan 200 bin kişiye müjde! Yarın imzalanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmeler konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

GİRİŞ 02.07.2017 09:50 GÜNCELLEME 02.07.2017 12:27
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmeler konusunda anlaşma sağlandığını, sözleşmelerin yarın Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle imzalanacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Doburca Tesisleri'nde dün gece gazetecilere açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, kamu işçileri için toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı müjdesini verdi. 1.5 aydan beri kamuda çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmelerinin Türk-İş Başkanı başkanlığındaki sendika temsilcileriyle yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Bakan Müezzinoğlu, “Özellikle Ramazan ayında devam ettiğimiz çalışmaları, bayramdan hemen sonraki günlerde, Perşembe Cuma günü yaptığımız çalışmalarda büyük bir olgunluk noktasına getirdik” dedi.



TÜM TARAFLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Türk İş ve diğer sendika başkanlarının yanı sıra Maliye Bakanı ve hükümete teşekkür eden Müezzinoğlu şöyle devam etti:

“Hükümetimize de teşekkür ediyorum işçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk ve sayın Başbakanımıza burada özellikle teşekkür etmek istiyorum o da bu anlamda bizim yüzde 90’lara varan uzlaşımızı yüzde 100 noktasına taşıdı inşallah pazartesi günü saat 11.00 de Sayın Başbakanımızın Başkanlığında Türk-İş Başkanımız ve bizler 190 bin, yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Başbakanımız pazartesi günü saat 11.00’de Bakanlar Kurulu öncesi toplantıda anlaşmayı kamuoyuna duyuracak.”

'AYAK TERİ DÖKÜYORLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşü 'Adalet Yürüyüşü' olarak görmediğini belirten Bakan Müezzinoğlu, siyasilerin ülkenin ve milletin geleceği adına 'akıl ve alın teri' dökmesi gerektiğini kaydederek, “Biz özellikle 15 yıldır bu milletin yarınlarını muasır medeniyet seviyesinin üstündeki o hedefi yakalayabilmesi için akıl teri döküyoruz. Alın teri döküyoruz. CHP lideri ve ekibi ise ayak teri dökmeye devam ediyorlar buyursunlar ayak teri dökmeye devam etsinler."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • Maraş 6 yıl önce Şikayet Et
    Syn bakanım bu ay 5 arkadaşımızı sudan sebeplerle tazminatsız işten attılar bir an önce kıdem yasasını çıkarın...
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne olacak? Hala çözüm bulunmadı.
    Cevapla
  • İşsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Verin verin zaten Türkiye de sadece kamu çalışanları insan
    Cevapla
  • Eyt mağdurları 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakanım bize de varmı acaba müjde.
    Cevapla
  • Anadolulu 6 yıl önce Şikayet Et
    isci memur ayırımı kalksın.Memur emeklisi 2 bin TL alırken kamudan emekli işçi 4 bin TL emekli maaşı alıyor.Emekli ikramiyeleri de yarı yariya fark ediyor.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir ayda verdiğim vergiyi memur 1 yılda veriyor bunuda söylesen hem vergiyi az vereceksin hemde emekli maaşını yüksek isteyeceksin oldu
    Cevapla
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    memur ne sigorta primi ödüyorki aldığı maaşın yarıdan fazlası ek ödeme. dolayısıyla az vergi veriyor.işçide öyle bir durum yok maaşı neyse onun kadar prim ödüyor dolayısıyla maasıda yüksek sallamayın bura milletide kandırmayın.okumayıpta işçi olsaydın o zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle