100 milyar lira, altınla gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, açıklayacağı 180 günlük yeni eylem planında, hem vatandaşın günlük ekonomik hayatını rahatlatacak, hem reel sektörün önünü açacak!

100 milyar lira, altınla gelecek
100 milyar lira, altınla gelecek
GİRİŞ 21.06.2017 09:29 GÜNCELLEME 21.06.2017 09:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

En önemli adımlardan biri, yastık altında bulunan ve değeri yaklaşık 100 milyar lira olarak tahmin edilen altınların ekonomiye kazandırılması için devlet tahvili ve kira sertifikası çıkarılacak.

Sistem uygulamaya girdiğinde, vatandaşlar evde tuttukları altınları ile devlet tahvili veya kira sertifikası alabilecek. Vade sonunda altınını almak istediğinde kârıyla birlikte alacak ya da tahvil alabilecek. Getiriler TL olarak da ödenebilecek

FAİZ YARIŞINA SON

Yoğun çalışılan konulardan biri de bankaların faiz yarışı. Mevduata daha yüksek faiz için yarışan ve bu yolla paranın maliyetini artıran bankaların bu adımlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Erdoğan, “Faiz konusu... Öyle bir müdahale yaparız ki, yatırımların önünü açmış oluruz. Eğer yüksek faizlerle biz yatırımcıyı köşeye sıkıştırırsak yatırım durur” demişti. Ekonomi yönetimi nakit ihtiyacının fonlarla karşılanabileceğini de ifade ediyor.

ALACAK SİGORTASI

Hükûmetin yeni eylem planında yer alacak bir başka adım ise ticari alacak sigortası uygulamasının yaygınlaştırılması olacak. Hükûmetin ekonomi kurmayları, ihracat ve ithalat satış bedellerinin, alıcılardan kaynaklanan nedenler ile tahsil edememe risklerine karşı yaptırılan alacak sigortası uygulamasının genişletilmesi üzerinde çalışıyor. Alacak sigortası uygulaması karşılıksız çekleri de kapsayacak.

YORUMLAR 1
  • sutcu 6 yıl önce Şikayet Et
    geliri dusuk olan askeri ucretten calisan resmi ve gayri resmi iscilerle en dusuk maasla calisan memur ve taseron iscilerine ufak esnafa mecbur yapilarak 50 ay vadeli sifir faizli varlik fonu destekli kredi verilsin 5bin tl .....bakin ekonomi nadil toparlaniyor...
    Cevapla