Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor...

Milli Eğitim Bakanlığınca 2018'den itibaren tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı kalkacak.

Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor...
Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor...
GİRİŞ 14.06.2017 12:54 GÜNCELLEME 14.06.2017 15:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milli eğitim Bakanlığınca (MEB), 2018'den itibaren tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erecek, adaylar soruları bilgisayar üzerinde yanıtlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, pilot uygulama olarak 28 ildeki 32 e-sınav salonunda gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının, bu yıl sonuna kadar 81 ilde yapılması sağlanacak.

Daha önce Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Malatya, Eskişehir, Bursa, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Balıkesir, Denizli, Düzce, Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ'da bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçmesiyle 2018'den itibaren motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması uygulaması sona erecek.

Yurt geneline yaygınlaştırılacak e-sınav salonlarında, yılda 4 milyon 298 bin 770 adayın sınava girmesi öngörülüyor.

Adaylar, yeni uygulamayla elektronik ortamda görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacak.

HATALAR EN AZA İNECEK

E-sınav uygulaması sayesinde, adaylar randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek, sınav bitiminde sonuçlarını hemen öğrenebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak

Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin düşmesini de sağlayacak.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar sistem degisikligi mi olur kardesim egitim sistemini futbol takimina cevirdik ve halende basarili degiliz 3-5-2 4-4-4 7-5-1 aslinda cozum basit meslek odakli egitim ve mesleki sinavlar yapilmali isinde ehil insanlarin yetismesi bu gerekli
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Her defasında bir haber olmuş okuyoruz Şunu sil baştan yapsalar iyi olacaktır Artık bundan sonra EHLİYETLERLE AVRUPA ÜLKELERİ NDE GEÇERLİ OLSUN KARŞILIGI OLAN EHLİYET LER LE DEĞİŞTİRİLİR GURBETÇİLERE FAYDASI OLUR GURBETÇİLERDE YÜKSEK PARALAR ÖDEMEK ZORUNDA KALMASIN
    Cevapla
  • özlem 6 yıl önce Şikayet Et
    bende girdim gayet güzel bir oygulama
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni verilen ehliyetler Çok kalitesiz.
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar yılı aynı haberler ehliyet almak şimdi çoğalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle