Koç ve Sabancı ailelerinden arka arkaya satışlar!

Koç ve Sabancı ailelerinden arka arkaya hisse satış haberleri geldi. İki ailenin yaptığı toplam satış tutarı 600 milyon dolara yaklaşıyor.

Koç ve Sabancı ailelerinden arka arkaya satışlar!
Koç ve Sabancı ailelerinden arka arkaya satışlar!
GİRİŞ 25.05.2017 08:56 GÜNCELLEME 25.05.2017 08:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Koç Holding tahmini 1.75 milyar TL'ye denk gelen 107 milyon adet hisse satışı için işlem başlatırken, Sabancı Ailesi, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu.

Koç Ailesi, Koç Holding'te hızlandırılmış ön talep yoluyla 107 milyon adet hisse satışı için işlem başlattı.

Satış işleminin 15,87 TL-16,38 TL aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Satış için yalnızca Citi yetkilendirilirken rakam yaklaşık 1,75 milyar TL olarak hesaplanıyor.

HEDEF ARALIK PİYASA FİYATINA YAKIN

Koç Holding'in 17,18 TL'yi test ederek tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı 24 Mayıs Çarşamba seansının kapanış fiyatı ise 17,02 TL'ydi. Bu kapanış fiyatına göre öngörülen aralık alt bantta yüzde 6,76 üst bantta yüzde 3,77 iskonto taşıyor.

Koç Holding'in tamamının yüzde 68,51'ine sahip olan Aile'nin bu satışını gerçekleştirecek olan üyeleri arasında Mustafa Koç, Suna Kıraç, Ömer Koç, Ali Koç ve Caroline Koç bulunuyor.

Satıştaki hisseler, Aile'nin toplam hisselerinin yüzde 6,16'sına denk geliyor. Koç Holding'in ise yüzde 4,22'si.

SABANCI DA SATIYOR

Koç'tan sonra Sabancı Ailesi de yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu. Açıklamayı Ünlü&Co yaptı.

Bloomberg'e yapılan açıklamaya göre Sabancılar hisseleri Çarşamba günü kapanışa göre yüzde 4 iskontolu sattı. Satış 21 uluslararası kurumsal yatırımcıya yapıldı.

Hisselere yatırımcılarından 1,8 katı talep geldi.

YORUMLAR 6
  • Simsek 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC lü rizasi icin kimse almasin bunlar yahudilere calisiyor.Zarar eden gene biz olacaz.Dolayli yoldan bizim paramizi alacaklar.
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar ve yuroyu yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve hükümeti ve milleti sıkıştırmak amaçları piyasayı hepten kilitlemek
    Cevapla
  • Haci 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye satıyorlar? Cep harçlığına ihtiyaçları yok ki! Niye sorusu çok önemli!
    Cevapla
  • nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar satış yaptığına göre fiyatları düşürüp yine alım yapacaklar. Adamların bence mantığı bu fiyatları yükselt malını sat fiyatları düşsün satın al. Satım ve alım arasındaki kar sana kalsın. Hiç yorulmadan.
    Cevapla
  • atilla tuncel 6 yıl önce Şikayet Et
    operasyon yapiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle