Vatandaşa önemli uyarı! Mağdur olmayın

Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, korsan fatura tahsilat ödeme merkezlerine karşı vatandaşı uyardı.

Vatandaşa önemli uyarı! Mağdur olmayın
Vatandaşa önemli uyarı! Mağdur olmayın
GİRİŞ 16.05.2017 07:35 GÜNCELLEME 16.05.2017 07:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aytac, korsan ödeme noktalarının büyük bir problem oluşturduğunu belirterek, bunun önüne geçebilmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) lisanslama uygulaması başlattığını söyledi. Aytac, ödeme noktalarının bilanço ve teminat tutarlarının BDDK tarafından kontrol edildiğini, vatandaşları korsan noktalardan lisanslı noktalara yönlendirmek için kendilerinin de çalışmaları olduğunu, lisanslı yerlerde firma tabelaları bulunduğunu kaydetti.

Aytac, “Bazı kötü niyetli firmalar 2-3 ay faturaları şirketlere yatırmayarak vatandaştan aldığı parayla kaçıyor. Bu sorunu genelde su ve doğalgaz şirketleri yaşıyor. Elektrikte biz fatura bedeli gelmediğinde ödenmesi için ihbar bırakıp ardından da yasal süre sonunda kesmeye gittiğimizden, vatandaş parasını yatırdığını söyleyince bu korsan noktaların oyunları ortaya çıkıyor” dedi. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyunca işe yarar bilgi olacağını sandım ama korsandan kasıt kendileri çarpıyor nedense bunu haber eden yok. Her faturayı %50 oranında çarpıyorlar olmadı 15 gun ödeme 20-25tl arası ekstra çarpım oh ne ala korsana gel korsana... ayıp yahu!
    Cevapla
  • Muammer çatal 6 yıl önce Şikayet Et
    malesev soygun yapiyor elektrik dagitim sirketleri calisanin maasini bizden alan tek firma haram zikkim olsun size ama size goz yumanda suclu ve ortak bu harama soyguna kul hakkina
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    sizden daha korsanını tanımıyorum soyup soğana çeviriyosunuz bizi harcadığımız bedele bakın birde ödediğimiz bedele
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    bu uyarıyı yapacağına ödeme yerleri açın özel işletmeciler üzerinden iş yapmayın hem yüksek aracı payı alın hemde kendinize ait ödeme yerleri açmayın oh ne ala memleket
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Uludağ soyguncu bir merkez olduğu için korsanlarıda kendileri oluşturuyor bence çünkü 20 tl kullanım ücreti olan bir elektrik faturası şişirilerek 55 tl civarlarına çıkartılıyor.50 tl lik fatura 120 tl civarında yükseldikçe daha çok yükseltiliyor.Elemanlarının ücretlerinide millete ödettiren bir sömürü şirketi var.Bu durumdan aşırı derecede şikayetçiyiz..Kullanım ücreti 80 tl olan bedel 190 -200 tl olarak bize yansıtılıyor.Allah korkuları yok bunların ve kesinlikle bu firmanın bunların elinden alınması lazım yeter bunların sömürüsü..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle