Tümosan tank motorunda iddialı

Tümosan, başta Altay tankı olmak üzere askeri platformlar için ihtiyaç duyulan güç grubunun geliştirilmesi projesine daha iddialı bir teklif vermeye hazırlanıyor.

GİRİŞ 15.05.2017 10:16 GÜNCELLEME 15.05.2017 10:30
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Tümosan Motor Teknolojileri Müdürü Enishan Özcan “Yeni ihale için eli kulağında deniliyor. Biz de inşallah en güçlü aday olacağız” dedi.

Tümosan savunma sanayiine geliştirdiği PUSAT ile hızlı giriş yaptı. Yerli motor ve güç sistemlerine sahip araç önemli bir boşluğu dolduracak. Şirket başta Altay tankı olmak üzere askeri platformlar için ihtiyaç duyulan güç grubunun geliştirilmesi projesine daha iddialı bir teklif vermeye hazırlanıyor. Tümosan Motor Teknolojileri Müdürü Enishan Özcan, yaptığı açıklamada, şirketin üstlendiği ilk ihale kapsamında Avusturyalı AVL firması ile imzaladığı teknik destek sözleşmesinin mücbir sebeplerle karşılıklı feshedildiğini söyledi. Konjonktür nedeniyle Avrupa bazlı şirketlerle çalışma olanağı kalmaması nedeniyle mücbir sebebe girmeden de çözüm yolu aradıklarını dile getiren Özcan, şöyle konuştu:

“O da şuydu, arkada garantör olmayınca belli bir risk ortaya çıkıyor. Bu riskin fiyatlandırılıp, bütçe ve takvim biraz daha artırılarak değişikliğe gidilmesini istediğimizde Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) bunun İhale Kanunu’na uygun olmayacağını, yeni ihale ile yapılmasının daha uygun olduğunu söyledi. Özellikle teknik destek sağlayıcı konusunda yeni şartlarla tekrar ihaleye çıkılmasını bekliyoruz. Yeni ihale için eli kulağında deniliyor. Biz de inşallah en güçlü aday olacağız.”

YENİ KONSEPTE DESTEKSİZ GİDECEK

Enishan Özcan, Tümosan’ın güç grubunun geliştirilmesi projesine yönelik yeni bir kurgu yaptığını ifade etti. Özcan, “Yeni kurgumuz tamamen desteksiz; garantörlüğün, bütün sorumluluğun Tümosan’da olduğu bir kurgu. Yeni teklifimizi bu şekilde vereceğiz. Başta da bu şekilde aslında biz gitmiştik. Bundan 7-8 sene önceye gidildiğinde SSM’ye 8 senelik bir takvim ve daha yüksek bir maliyetle gitmiştik. Onlar, daha kısa bir süre ve garantör öngörmüşlerdi. Bu sefer süreyi de kısaltıp, kendimizi öne atıyoruz” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK,
YORUMLAR 51
  • ANALIZ 6 yıl önce Şikayet Et
    1940 larda ikinci dünya savasinda Ukrayna gibi bir ülke ayda 200 tank üretmis.
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine 5 sene daha muhlet ister Tumosan. Bence baska firmaya verilsin. Ve 6 ayda bitmesi sartiyla verilsin. Yilan hikayesine dondu bu is. Defalarca yazdim, kaportasi seri uretime gecsin sonradan motoru monte edilir diye ama nafile. Farz edelim bir tankin motoru arizalandi. Ne yapilir. Tamir edilemiyorsa degistirilir. Yani basit bir sey. Hemen kaporta seri uretime gecilmeli. Yoksa bir 10 sene daha bekleriz.
    Cevapla
  • Samet Doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yine bizi hüsrana uğratmazsınız. Bu iş para ile değil yürek ve vatan sevgisi ile yapılır.
    Cevapla
  • iluh 6 yıl önce Şikayet Et
    hade hayırlısı inşaallah.
    Cevapla
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    KÖTÜ DOST ADAMI MAL SAHİBİ YAPAR misali almanlar tank motoru vermeyecekmiş afferin bize birşey vermeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle