İstifa eden tazminat alabilecek mi? 2017 Kıdem tazminatı

2017 yılı itibariyle en merak edilen konulardan biri Kıdem Tazminatı. Yeni dönemde tamamen değişecek sistemlerin başında gelen Kıdem Tazminatında son durum ne? İşte yeni kıdem tazminatı sistemi ile ilgili detaylar

İstifa eden tazminat alabilecek mi? 2017 Kıdem tazminatı
İstifa eden tazminat alabilecek mi? 2017 Kıdem tazminatı
GİRİŞ 11.05.2017 10:25 GÜNCELLEME 11.05.2017 10:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılı Kıdem Tazminatı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatında son durum ne? İstifa edenler tazminat alabilecek mi?  "İsteyen sistemde kalacak. Devlet destekli bir sistem kuruyoruz" diyen Müezzinoğlu Kıdem tazminatına ilişkin teknik çalışma tamamlandığını bildirdi. İşte 11 Mayıs tarihi itibariyle Kıdem Tazminatı hakkında merak edilen tüm konular...

3 SEÇENEK PLANLANIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatında işçilere mevcut çalıştıkları işyeri için 3 seçenek planlandığını söyledi. Son 50 yıla bakıldığında kıdem tazminatından istifade eden işçilerin toplam işçilerin yüzde 25'ini geçmediğini savunan Müezzinoğlu, "Sistemin ana hatası, çalışanın alın terinin karşılığı paranın biriktiği yerin işverenin kasası olmasıdır" dedi.

Gazete Habertük'ün haberine göre işçinin 20-25 yıllık kıdem tazminatının, işverenin ekonomik durumu bozulunca tehlikeye girdiğini belirten Müezzinoğlu, 13 milyon işçinin 10 milyonunun bu şekilde mağduriyet yaşadığını söyledi.

YÜZDE 70 MUTABAKAT YETER

Müezzinoğlu, geçen hafta toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda bu konuda teknik bir çalışma yapılmasının kararlaştırıldığını, teknik çalışmanın önceki gün itibarıyla tamamlandığını söyledi. Müezzinoğlu, gelecek hafta yeniden toplanacak EKK'da kıdem tazminatıyla ilgili ana parametreleri belirleyeceklerini belirterek, "Niyetimiz bir an önce sorunu çözmek" dedi.

Sadece hükümetin iradesiyle sorunun çözülemeyeceğini, ideali olmakla birlikte yüzde 100 mutabakatın da sağlanamayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, yüzde 70'leri yakalamış bir ortak paydada buluşulursa Meclis'e getireceklerini söyledi. 1- Çalışan isterse çalıştığı şirkette mevcut sistemde devam edebilir. 2- İşverenle uzlaşır, eski sistemle ilgili hesaplaşır. Sıfırlamış olarak yeni sisteme geçebilir. 3-İşverenle anlaşıp haklarını yeni sisteme devredebilir.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bencede cozulmeli ben kendim mahkemeyi kazandogim halde fabrika iflas gosterip odemede tazminati ve daha sonra baska isim altinda fabroka acti isverenler isco sirtindan geciniyorlar
    Cevapla
  • Yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Bey görevi boyunca söz konusu özel sektör çalışanları olunca bilmece gibi konuşuyor. Anlamadığı ya da anlamak istemediği bir durum var o da şu; çalışanı halâ işverenin insafına bırakıyor. Söz konusu maddi menfaat olunca hiçbir işveren işçiyle anlaşamaz.
    Cevapla