B.Hayrettin Paşa gemisinden Rumlara anlamlı yanıt!

Rumlar, Barbaros Hayreddin Paşa gemisine Kıbrıs açıklarında uyarı verdi. Gemi mürettabatının Rumlar'a yanıtı 'mehter marşı' oldu.

GİRİŞ 05.05.2017 16:55 GÜNCELLEME 06.05.2017 00:53
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, Kıbrıs açıklarında sismik arama faaliyetinde bulunurken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) telsizden yaptığı "münhasır alan ihlali" uyarısında bulundu. Barbaros Hayreddin Paşa gemisinin yanıtı ise 'Mehter marşı' oldu.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, 21 Nisan'da Akdeniz açıklarında sismik arama faaliyetlerine başlayan Barbaros Hayreddin Paşa gemisine, Rum yetkililer tarafı, telsizle "Rum münhasır ekonomik alanında arama yapıldığı mesajını kabul edin" uyarısında bulundu. Bunun üzerine gemi mürettebatı da telsizden Rum yetkililere Mehter Marşı dinleterek karşılık verdi.

UYARININ ANLAMI

Kıbrıs çevresinde çıkan doğalgazı, adanın tamamının zenginliği olarak görmeyen "münhasır alan ihlali" uyarısı video görüntülerine de yansıdı.

'ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz'deki sismik arama faaliyetleri ilişkin, "Kimse kusura bakmasın, Türkiye bu saatten sonra Akdeniz'de öyle eski Türkiye gibi davranmayacak. Türkiye daha etkin ve daha aktif olacak." ifadesini kullanmıştı.

Albayrak, Türkiye'nin Karadeniz ve Akdeniz'de yoğun sismik ve sondaj faaliyetleri yürüteceğini açıklamıştı. Bu strateji çerçevesinde Barbaros Hayreddin Paşa arama gemisi 21 Nisan’da Kıbrıs açıklarında sismik çalışmalara başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 147
  • Yine turkuye 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye
    Cevapla
  • akilliolunbiraz 6 yıl önce Şikayet Et
    bu zavallilar bazen kasiniyorlar , kasiriz kese bile atariz , kardag da mangal bile yapariz ver mehteri inlesin rumlar dinlesin
    Cevapla
  • emre... 6 yıl önce Şikayet Et
    donlarındaki lastigi bile avrupa birligi karsılıyor yiyecek ekmekleri yok imf kapılarında para dileniyorlar sıra bize gelince efeleniyorlar bu yunanlılarıda anlamak mümkün degil önce aç karnınızı doyurun be
    Cevapla
  • EVET 6 yıl önce Şikayet Et
    su rum a bak sen cikin gidin diyo aldin mi mehteri helal olsun abimize
    Cevapla
  • sofi 6 yıl önce Şikayet Et
    ver mehteri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle