Paranın üzerinde o fotoğraf yer alacak!

Finlandiya bağımsızlığının 100. yıldönümü anısına hatıra paraları bastırdı. 5 euro'luk madeni paraların üzerine cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi'nin fotoğrafı basıldı.

Paranın üzerinde o fotoğraf yer alacak!
Paranın üzerinde o fotoğraf yer alacak!
GİRİŞ 04.05.2017 13:55 GÜNCELLEME 05.05.2017 08:03
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Finlandiya hükümeti, 2015 yılında Ege Denizi'nde boğularak yaşamını yitiren ve cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi'nin fotoğrafını milli paranın üzerine bastı.

NTV'nin haberine göre, bu uygulama ile ülkenin kuruluşunun kutlamaları ve anmaları çerçevesinde, insan haklarına saygınlık için küresel adalete dikkat çekmek istedi.

Aylan Kurdi 2 Eylül 2015'te ailesi ile birlikte Türkiye'nin Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos adasına şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve beş yaşındaki kardeşi ile birlikte boğularak 3 yaşında hayatını kaybetmişti.

Finlandiya sadece 626 mülteciyi ülkesine kabul etti.

YORUMLAR 38
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    sırf paraya çocuk resmi basmak sizi kurtarmaz sizi temize çıkartmaz ey avrupa ey zalimler o çocuk hakkını sizden alacağı gün elbet gelecek ey avrupa uyuşturucu ve fuhuş batağına düşmüş zavallı avrupa siz o çocuğa acımayın siz kendinize acıyın o çocuk cennete gitti.
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    ey avrupa ölen çocukların resimlerini paraya basmak marifet değil o suçsuz insanları kendi topraklarından kovarak zorla atarak ülkelerinin zengin kaynaklarını sömüren el koymanızdan dolayı o çocuklar perişan oldu sizin aç gözlülüğünüzden ve güçsüz ülkelerin üzedrine çullanmanızdan dolayı oldu
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    para basayarak bu çocuklaraı kurtaramazsınız,o parayı oınlar için harcayarak ve ülkenize alarak kurtabilirsiniz
    Cevapla
  • ilbey 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkler fedakarlık yaparız. Avrupa reklamını yapar
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    O 626 mülteci doktor avukat profesör öğretmen vesaire şimdi göz boyama safhasına geçmişler. Ey Finlandiya zaten aldığın mülteciler senin işine yaradığı için aldın.Bir tane muhtaç insan aldın mı acaba ?
    Cevapla
  • Asq 6 yıl önce Şikayet Et
    aldı onlarıda aldı. git bir gör finlandiyayı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle