Hükümet düğmeye basacak! Seferberlik başlayacak

Yapısal reformlara başlamak için referandumun geçmesini bekleyen hükümetin en öncelik verdiği konuların başında dijital teknoloji geliyor.

Hükümet düğmeye basacak! Seferberlik başlayacak
Hükümet düğmeye basacak! Seferberlik başlayacak
GİRİŞ 19.04.2017 12:52 GÜNCELLEME 19.04.2017 15:28
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türkiye 'Teknoloji Reformu'da kilitlendi ve kısa süre içinde siber güvenlik için yazılım seferberliğine başlayacak. 'Bilişimde Gelişim Yılı' olarak ilan edilen 2017'de kodlama (bilgisayar programlama) eğitiminin ilkokula kadar inmesi, siber güvenlik için yazılım seferberliğine başlanması, fabrikaların 'endüstri 4.0' dizaynına geçmesi bekleniyor. 

'ŞİMDİ EYLEM ZAMANI' 

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ referandum nedeniyle bekletilen yapısal reformların başında dijital teknolojinin geldiğini söyledi. Karadağ, şimdi vakit kaybetmeden siber güvenlik stratejisi, eylem planı ve yasasının hayata geçirilmesi gerek. Bu bağlamda milli yazılım sistemlerine entegrasyon yapılacak. Farkındalık için kamu spotları da oluşturulmalı" dedi. 

REKABET BAŞLASIN 

Levent Karadağ bekleyen diğer önemli bir konunun bilgisayar programlama eğitimlerinin Milli eğitim müfredatına sokularak ilköğretime kadar indirilmesi olduğunun altını çizdi. Levent Karadağ, şunları söyledi: "Dijital teknolojiyi yakalamak için bu şart. Bununla ilgili de hazırlıklar tamamlandı. Artık eylem bekleniyor. Bu sistem milli yazılımın da gelecekteki rekabet gücünü ortaya çıkaracak."

KAYNAK: POSTA
YORUMLAR 60
  • error 6 yıl önce Şikayet Et
    endüstri 4.0 denilen şey uluslararası çalışan büyük firmaların egemen olduğu patentlenmiş sistemlere verilen abartılı bir isimdir. Bu kervana bağlanan ülkeler bu firmalarında esiri olur. İyi gibi görünen şeylerin sonucu, birkaç firmanın elindeki teknolojilere bağımlı, uzaktan kumanda edilen, milli olmayan bir sanayi haline dönüşmesi olabilir.
    Cevapla
  • 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    seçimler için refarundum için bir çozum bulunsa sikayetlerin sonu kesilse .
    Cevapla
  • hacker 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    Kolay iş yok.
    Cevapla
  • BÖTE Ögretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Açıkça söylüyorum şu kodlama dersi gelsin 10 yıl içerisinde tarımdan, hayvancılıktan daha fazla üretim ve kar getirmezse bu işi bırakırım.Kodlama ile adamlar bir facebook, bir mobil oyun ile bizim yıllık gelirimizden fazla para kazanıyorlar.Bizde böyle nice yetenekli çocuk var ama harcanıp gidiyorlar.Çağ bilişim çağı yeni nesli kodlama ile tanıştırmazsak büyük bir fırsatı kaçırmış oluruz.
    Cevapla
  • ilker 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi biliyorsunuz. Keşke dediğiniz gibi olsa. Tamam tarım ve hayvancılıkta önemli ama daha önemlisi ülkenin refahını yükseltmek. Bu da dediğiniz gibi teknolojik yenilikler ile olur.
    Cevapla
  • Tsli 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl katılabiliyoruz
    Cevapla
  • hacamat 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi bakanlik yapiyorsa onun sayfasinda vardir kardes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle