Dünyanın en büyüğünden 16 Nisan açıklaması

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri olan UBS, 16 Nisan'da yapılacak referandum ve Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyüğünden 16 Nisan açıklaması
Dünyanın en büyüğünden 16 Nisan açıklaması
GİRİŞ 13.04.2017 11:29 GÜNCELLEME 13.04.2017 11:29
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

UBS, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumundan 'evet' sonucu çıkacağının büyük ölçüde fiyatlandığını, beklenen bu sonucun gelmesi halinde piyasada sadece kısa vadeli bir hareketin yaşanmasının muhtemel olduğunu savundu. UBS, referandumdan evet çıkarsa Türk Lirası`nın %2-%3 daha değer kazanacağını söyledi.

'Evet' sonucunun yüksek kaliteli sermaye hesabı akışları için şartların oluşmasına yardım edebileceğini ve yurt içi belirsizlikleri azaltarak iç talebi destekleyebileceğini belirten UBS, ancak Türkiye'nin rekabet gücünün iyileşmesi ve ödemeler dengesindeki yapısal kötüleşmenin düzeltilmesi için yapısal ekonomik reformlara ihtiyaç olduğuna inandıklarını ifade etti.

Referandumdan 'evet' sonucu çıkması halinde piyasanın yapısal ekonomik reformlara öncelik verileceğini ve erken seçimden kaçınılacağının varsayıldığgını belirten UBS, bütçe harcamalarında büyümenin azaltılması, yatırım güveninin ve ihracatın iyileşmesinin, TCMB'nin likitiditeyi sıkılaştırmaya devam etmesinin yukarı yönlü piyasa risklerini temsil ettiğini de vurguladı.

UBS, referandumdan 'hayır' çıkmasının ise büyük olasılıkla daha fazla belirsizliğe yol açacağını, TL ve diğer varlıklar üzerinde baskı yaratacağını, daha fazla parasal sıkılaştırma gerektireceğini ve büyüme için aşağı  yönlü riskler yaratacağını öne sürdü. 'Hayır' sonucu çıkması halinde yatırımcıların piyasada yaşanan bir satışa karşı koruma arayışına gireceklerini ifade eden UBS, bu ortamda temel tüketici ürünleri, perakende ve telekom sektörlerini genel piyasa ortamından daha iyi performans gösterebileceklerini belirtti. 

YORUMLAR 35
  • Vatandaş Rıza. 7 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yazıyorum bu referandum tamam % 53 ile evet geçecek ...Peki diyelim ki 10 yıl da Partili Cumhurbaşkını ya da başkan adına ne dersen diyin neleri değiştircek ....Bu ülke de terör belası işsizlik mülteci sorunu dengesiz gelir dağılımı dış politika eğitim ekonomi sağlık neler ciddi anlam da olumlu değişcek bekleyip görcez....
    Cevapla
  • EVET TABİKİ. 7 yıl önce Şikayet Et
    EVET tabiki başka ne olacak sonuna kadar EVET işte. 16 Nisan Türkiye'nin gücünü ispat ettiği gün olacak İnşallah.
    Cevapla
  • saydemir 7 yıl önce Şikayet Et
    "Evet" çıkarsa değil,çıkacağı kesin gözüküyor,nokta,17 nisanda görüşmek üzere...
    Cevapla
  • AbduRRAHMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar EVET
    Cevapla
  • Mse 7 yıl önce Şikayet Et
    Hesaplar değerlendirmeler ortada evet çıkacak Türkiye kazanacak. Vatan hayinleri ve destekçileri kaybedecek
    Cevapla
  • Sivaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırı bu vatanı istemeyen insanlar diyor o yüzden vatan haini kelşimesi bence yerine oturur bir kavram.Bu seçimde bir tane türkiye yanlısı kurum veya kurulusun türkiyenin yararı adına hayır dediğini gördünmü.Pkk,abd,almanya,hollanda Türkiyeyi çok sevdikleri içinmi hayır diyorlar.Düşmanlarımızla birlikte hareket edip bana burda masal anlatma.
    Cevapla
  • hidocan 7 yıl önce Şikayet Et
    hayirciya arkadas sen hayir diyen akli basinda biriyle karsilastinmi?
    Cevapla
  • hayır 7 yıl önce Şikayet Et
    hayır diyorum vatanımıda senden çok seviyorum bunun akp ile zerre kadar alakası yok seçim olsa yine ak ak partiye veririm ama bu sistem değişikliğne hayır diyorum hayır hayır.sen hayırcıları vatan haini olmakla suçlaymazsın.hayır diyenler en az senin akdar vatan sevdalısı boş konuşma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle