Belarus'tan Türkiye'ye charter uçuş

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen, bu turizm sezonunda Belarus'un Minsk ve Gomel şehirlerinden Türkiye'ye charter uçuşlar yapılacağını açıkladı.

Belarus'tan Türkiye'ye charter uçuş
Belarus'tan Türkiye'ye charter uçuş
GİRİŞ 11.04.2017 18:41 GÜNCELLEME 11.04.2017 18:42

Belarus Cumhuriyeti'nin (Beyaz Rusya) başkenti Minsk'te düzenlenen turizm fuarında Alanya tanıtımı yapıldı. 10 milyona yakın nüfusa sahip ülkede Alanya'yı ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen temsil etti.

Fuarla ilgili izlenimlerini aktaran Gürol Birgen, "Minsk Turizm Fuarı'ndan iyi haberler var. Özellikle Rusya uçak krizinden sonra aynı oranda krizden etkilenen Beyaz Rusya'da da Türkiye standına ilgi büyüktü. Türkiye ve Belarus arasında vizesiz seyahat dolayısıyla karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleşiyor. Özellikle deniz, kum ve güneş tatil tercihleri Türkiye yönünde" dedi.

Charter uçak azlığı nedeniyle uçuş maliyetinin biraz yüksek olduğunu anlatan Birgen, "2017 sezonu içinde Minsk ve Gomel şehirlerinden İzmir, Antalya, Dalaman ve Bodrum'a direkt uçuşlar olacak. Belarus'un ulusal havayolu şirketi olan Belavia'nın charter şirketi ABC Aerobelservice'in charter uçmaya başlaması yüzde 40 daha fazla turistin geleceğine işaret ediyor.

Antalya'ya sezonun ilk kruvaziyeri geldi

Yetkililerden aldığım bilgilere göre Belarus ve Türkiye ilişkileri çok iyi seviyede. Türkiye fiyat-kalite dengesinde gidebilecekleri en iyi ülke. Bazen uçak maliyetinin daha düşük olmasından dolayı Ukrayna veya Rusya üzerinden de Türkiye'ye tatile geliyorlar. Belarus halkının yurtdışı tatil seçenekleri arasında Türkiye ve Antalya öncelikli bölgeler arasında. Charterların daha da artması gerekli" diye konuştu.